Afbeelding
Foto: Voorschotenloop.nl

Word het snelste team van het dorp bij de VoorschotenLoop

Sport Sport

Hardlopen is vaak een individuele sport. Om dat te doorbreken heeft de VoorschotenLoop het unieke concept TeamZZ opgestart. Doe op zondag 6 maart mee aan de 5 kilometer met je voetbalteam, vriendengroep of familie en kom met elkaar in het klassement. Het snelste team wacht eeuwige roem!

In een team is plaats voor vijf hardlopers. Zij lopen zelf de 5 kilometer waarna alle resultaten bij elkaar worden opgeteld voor de eindtijd. De winnaar is een jaar lang het snelste team van Voorschoten! 

Uiteraard gaat het niet alleen om de tijd. Met elkaar meedoen is natuurlijk heel gezellig. Bovendien kun je je, eventueel uitgedost in ludieke kleding, als team onderscheiden. Dit gaat ongetwijfeld veel aanmoedigingen opleveren onderweg. Meer informatie en aanmelden via www.voorschotenloop.nl.

Individueel
Individueel kun je ook meedoen aan de 5 kilometer, 10 kilometer of 10 Engelse mijl. De kortste afstand start om 11.00 uur. Een uur later vertrekken de deelnemers aan de 10 kilometer en 10 Engelse mijl.

Burgemeester Nadine Stemerdink geeft het startschot van de verschillende afstanden. Aanmelden kan, tot en met vrijdag 4 maart, alleen online via www.voorschotenloop.nl.

Voorwaarden
Het was lang spannend of de 25ste edtie van de VoorschotenLoop door kon gaan in verband met de coronacrisis. In goed overleg met de gemeente heeft de organisatie uiteindelijk toestemming gekregen van de verschillende veiligheidsdiensten.

Wel heeft de organisatie te maken met meerdere voorwaarden. Om het evenement publieksluw te houden, gaan de GeZZinsloop en de prijsuitreiking na afloop niet door. Het maximale aantal deelnemers is vastgesteld op 1250. Iedereen die nog een startbewijs wil bemachtigen, moet er dus snel bij zijn!

Nieuws overzicht

Afbeelding
De VoorschotenLoop houdt unieke 10 Engelse mijl intact 2 uur geleden
Afbeelding
Cultuur in het dorp nog beter op de kaart zetten 3 uur geleden
Afbeelding
Speelotheek gaat duurzaam met Albert Heijn 20 uur geleden
Afbeelding
Gemeente wil meer aandacht voor toegankelijkheid 21 uur geleden
Afbeelding
Fonds 1818 gaf in 2022 ruim € 72.000,- aan Voorschotense projecten 21 uur geleden