In 2019 was Sparta Rotterdam de laatste winnaar van het Voorschoten 97 Paas-Jeugdtoernooi. Foto: Voorschoten 97
In 2019 was Sparta Rotterdam de laatste winnaar van het Voorschoten 97 Paas-Jeugdtoernooi. Foto: Voorschoten 97

Deelnemersveld Paas Jeugdtoernooi Voorschoten97

Sport Sport

Op 2e Paasdag 18 april wordt het 16e Voorschoten 97 Paas-Jeugdtoernooi gehouden. Het deelnemersveld hiervoor is bekend. Uit België komen Club Brugge, Sint-Truiden, Beerschot-Wilrijk en KV Mechelen. Uit Nederland komen de jeugdspelers van FC Groningen, FC Utrecht, NAC Breda en debutant Helmond Sport. Uit de regio komen naast Voorschoten ‘97 zelf ADO Den Haag, Excelsior en de laatste winnaar van 2019 Sparta Rotterdam. 

Voor de voetbalkenners en liefhebbers wordt dit sowieso een mooie dag. Maar ook voor bijvoorbeeld ouders met jonge kinderen een mooi evenement om eens de voetbalsfeer op te snuiven op Sportpark ‘Adegeest’. Een eerste blik naar deze jeugdige talenten kan alleen maar positief zijn. En de ervaring leert dat de wedstrijden altijd spannend en van hoog niveau zijn. Op het complex heerst ondanks, of juist dankzij, de drukte op een dag als deze een mooie familiesfeer.

Veel aandacht wordt door de toernooiorganisatie altijd besteed aan de arbitrale trio’s. In de rijke historie van ons toernooi acteerden veelal talentvolle scheidsrechters, die de ambitie koesteren hogerop te komen. Ook dit jaar zullen alle wedstrijden door louter gediplomeerde jonge arbiters worden geleid. Er wordt gewerkt met arbitrale trio’s zodat de eerlijkheid en sportiviteit nog beter is gewaarborgd.

12 ploegen strijden om een plek op de erelijst van het toernooi


Twaalf ploegen gaan 18 april uitmaken wie op de erelijst van het toernooi komt te staan. Als het weer een beetje meewerkt kunnen wij ons verheugen op een gezellige en ontspannen dag met leuk en fanatiek voetbal op het hoogste jeugdniveau. Gelukkig weten vele voetballiefhebbers de weg naar Sportpark ‘Adegeest’ te vinden. Ook dat maakt deze dag tot een unieke gebeurtenis voor velen. Een bezoek aan sportpark ‘Adegeest‘ is zeker de moeite waard. De openingswedstrijd Voorschoten 97 – FC Utrecht is om 10.30 uur, de finale is om 15.30 uur, met na afloop hiervan om 16.00 uur meteen de prijsuitreiking.

De organisatie van deze dag is in handen van Peter le Clercq, Dyana Kettenis, Joachim Kikomeko en Paul van Paassen. De toegang is gratis, dus dat kan niemand weerhouden om te komen kijken.

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 15 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 15 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 15 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 15 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 21 uur geleden