Mayka Hoogenboom is Nederlands Kampioen Amateur Golf bij de dames. Plaatsgenoot Tim van der Steen haalde een zesde plaats
Mayka Hoogenboom is Nederlands Kampioen Amateur Golf bij de dames. Plaatsgenoot Tim van der Steen haalde een zesde plaats Foto: PR

Voorschotense Mayka Hoogebooom Nederlands Kampioen Amateur golf

Sport Sport

Tijdens het Nationaal Kampioenschap Golf voor amateurs op Drentse Golfclub Gelpenberg wist de Voorschotense Mayka Hoogeboom (22) de Nederlandse titel dames op haar naam te schrijven.

Donderdag 28 juli gingen de voorronden van de kampioenschappen van start, met de finaledag op zondag 31 juli voor 14 dames en 45 heren. De finaledag, waar 36 holes moesten worden gespeeld, bestond uit veel spannende momenten en scores die zeer dicht bij elkaar lagen. Het regenachtige weer speelde ook een belangrijke rol bij de wedstrijd. 

Uiteindelijk werd na 34 holes duidelijk dat de overwinning voor Mayka Hoogeboom was. Een goede 2e en 3e plaats voor de zusjes Fleur en Noa van Beek.
Bij de heren wist de eveneens Voorschotense Tim van der Steen (20) een zeer verdienstelijke 6e plaats te behalen. Kampioen bij de heren werd Lars van der Vight.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Nieuw bestuur Vereniging Noord Hofland en Frans Bakker erelid 11 uur geleden
Afbeelding
Veurs Lyceum doet mee aan Rijnlandcup 11 uur geleden
Afbeelding
VVD: Belangrijke stappen voor woningenbouw Voorschoten 20 uur geleden
Afbeelding
Archeo-workshop voor kinderen in Museum Voorschoten 20 uur geleden
Afbeelding
Wethouder Hubert Schokker start campagne 'Voorschoten gaat voor afval scheiden' 5 jun., 11:01 1