Voorschotense Mayka blijft winnen, nu schreef ze het Internationale Nederlandse Kampioenschap op haar naam. Foto: PR

Voorschotense Mayka Hoogeboom wint weer een nationale titel!

Sport Sport

Nadat Mayka Hoogeboom (22) op 31 juli in Aalden het nationale kampioenschap veroverde wist zij afgelopen weekend ook het Internationale Nederlandse Kampioenschap (Dutch Amateur Championship) op haar naam te schrijven.

Dit kampioenschap wordt traditiegetrouw op de prachtige golfbaan van de Eindhovensche Golfclub gespeeld. Het toernooi bestond uit 72 holes maar werd zekerheidshalve ingekort naar 54 holes (3 rondes) vanwege een grote heidebrand in de omgeving. Na 2 rondes gingen de beste 13 speelsters door naar de finaleronde.

Mayka heeft het hele toernooi de ranglijst aangevoerd en wist met maar liefst 7 slagen verschil te winnen met een score van 218 slagen (+2) op de nummer twee, Daphne van Son. Marta Silchenko uit Letland werd derde bij de dames.

Bij de heren wist Lars van de Vight, net als Mayka, ook beide titels op zijn naam te schrijven en mocht deze overwinning vieren op zijn thuisbaan.

Mede dankzij deze mooie overwinning wordt Mayka nu uitgezonden naar het WK voor landenteams nabij Parijs waar ca. 55 landen strijden om de wereldbeker.

Nieuws overzicht

De Oranje Expeditie moest helaas naar de Sporthal worden verplaatst maar de lol was er niet minder om
Kletsnat begin maar weer een fantastische Koningsdag 4 uur geleden
Traditiegetrouw was de eerste wedstrijd tussen het bestuur en de winnaar van vorig jaar  Old Totally Darkness. De strijd was snel voorbij.