De atletiekbaan van Voorschoten'97 is dringend aan vervanging toe.
De atletiekbaan van Voorschoten'97 is dringend aan vervanging toe. Foto: PR

Voorschoten’97 roept op: Draai besluit atletiekbaan terug

Sport Sport

Voorschoten’97 is zeer teleurgesteld over het besluit van de gemeenteraad om de vervanging van de atletiekbaan opnieuw uit te stellen. De club benadrukt dat het met de huidige faciliteiten onmogelijk is om de atletieksport op een veilige manier te beoefenen en doet een oproep aan de gemeenteraad de beslissing zo snel mogelijk terug te draaien. 

De atletiekbaan van Voorschoten’97 is meer dan 25 jaar geleden aangelegd en is door de Atletiekunie afgekeurd omdat de ondergrond en aanleg van de baan bijdragen aan blessures bij gebruik ervan. Hierdoor kan Voorschoten’97 geen officiële wedstrijden organiseren op deze baan. Voor een vereniging die de ambitie heeft een volwaardige atletiekvereniging te willen zijn voor alle leeftijdscategorieën en bevolkingsgroepen in Voorschoten is dit een heel harde dobber. Vereniging en leden hebben aangetoond zelf veel te willen investeren in de aanleg van een nieuwe atletiekbaan. 

Met de actie ‘We gaan voor de baan’ besteedden vrijwilligers vele uren in acties om geld in te zamelen. Dit heeft een bedrag opgeleverd van bijna 100.000 euro. Dat het College in de conceptbegroting van 2024 een bedrag had opgenomen voor de nieuwe atletiekbaan was daarom bijzonder goed nieuws. Des te groter was de teleurstelling toen de verschillende partijen, met uitzondering van Groen Links, een amendement steunden om aanleg van de baan uit te stellen, in afwachting van een nieuw, algemeen sportaccommodatiebeleid. Daarmee gaat kostbare tijd verloren.

Negatieve verrassing
“Wij zijn enorm teleurgesteld dat wij na jaren van fondsenwerving en duizenden uren aan voorbereidingstijd nog minstens een jaar langer door moeten met een afgekeurde en onveilige atletiekbaan”, zegt Atletiekcommissie-voorzitter Joost van Kempen. “We roepen de gemeenteraad op om – hoe het accommodatiebeleid er ook gaat zien- alsnog er voor te zorgen dat de atletiekbaan in 2024 wordt vervangen. Voor de club is het noodzakelijk dat wij onze leden de juiste faciliteiten kunnen bieden. De leegloop is al begonnen bij de jeugd, maar wij vrezen dat dit op korte termijn doortrekt naar de senioren. De toekomst van de atletiek in Voorschoten staat op het spel.”

Eindeloze mogelijkheden
Van Kempen benadrukt dat niet alleen de atletiekleden profiteren van een nieuwe baan. “We willen op de nieuwe baan ook ruimte bieden aan scholen, running blind, valpreventie voor ouderen, revalidatietrainingen van fysiopraktijken en looptrainingen voor bijvoorbeeld voetballers, hockeyers, tennissers en honk- en softballers. De mogelijkheden zijn eindeloos. We hebben goede plannen op papier, maar we lopen steeds tegen een muur op en voelen ons niet gehoord en niet serieus genomen. We hopen dat wij deze zorgelijke situatie samen met de gemeente zo snel mogelijk op kunnen lossen.”

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zeer muzikaal samenspel Pantelis Protopapas Quartet bij PJPJ Voorschoten gisteren
Jeroen van Dijken VVD Zuid Holland (l)  en Jaap Haubrich VVD Voorschoten.
VVD Voorschoten blij met toekomstig Lammenschansplein gisteren
Afbeelding
Ruim 100 zwemdiploma's uitgereikt in zwembad Het Wedde! 19 feb, 10:53 1
Afbeelding
PvdA en GroenLinks: Leegstand centrum bedreigt levendigheid dorp! 19 feb, 08:53 2
Afbeelding
Big Band komt naar Voorschoten! 17 feb, 14:45 1