<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:
Ondernemer in beeld

Nieuwe eigenaar, assortiment uitgebreid !

  Zakelijk

Een speciaalzaak voor fijnproevers en smulpapen

De kaas en wijnwinkel Neuteboom in de Schoolstraat is aan de buitenkant misschien nog wel hetzelfde, maar wie binnenkomt ziet meteen de nieuwe aanpak van Marco de Vos die er nu de scepter zwaait.

door: Redactie

Voorschoten - Marco heeft pas een paar maanden geleden de winkel als franchisenemer overgenomen en is al enthousiast aan de slag gegaan om de winkel een nieuwe uitstraling te geven. Het liefst zou hij de hele inrichting meteen meer trendy maken maar voorlopig heeft hij zijn handen vol gehad aan de uitbreiding van het assortiment delicatessen, bijzondere kazen, wijnen, charcuterie, paté's en snacks. Marco had een winkel in Bodegraven, 'maar toen ik deze winkel kon overnemen heb ik het gelijk gedaan. Het was een goede beslissing want de Voorschotense consument houdt, net als ikzelf, van lekkere en kwalitatief goede producten.

Met zijn hotelschoolopleiding en ervaring in de horeca in Frankrijk, 'ik werkte in een kasteeltje aan de Loire', heeft hij een enorme productkennis en weet bovendien waar hij de beste delicatessen en wijnen vandaan moet halen. 'Ik ben ook vinoloog, de wijnen die ik inkoop zoek ik zorgvuldig uit, ik heb daar helemaal mijn passie in kunnen volgen'. En dat blijkt, want vraag Marco iets over wijnen en dan gaat hij los! Hij vertelt over de oorsprong en adviseert waar je bepaalde wijnen het beste bij kunt drinken.

Een mooi assortiment van bijzondere kazen, wijnen, charcuterie, paté's, worst en tapas

Dat adviseren doet Marco ook eventueel in de avonduren op afspraak. 'Wil iemand een grote bestelling doen bijvoorbeeld voor een catering, dan kan ik er de tijd voor nemen. In overleg maak ik een voorstel voor kazen en andere delicatessen en we kunnen in alle rust bijpassende wijnen uitzoeken'.

Naast een bijzonder assortiment wijnen vallen de kazen ook meteen in het oog. Volop keus uit kazen uit de regio; Groene Hart kazen. 'Wat je van dichtbij haalt is lekker', lacht Marco. 'Maar er zijn ook buitenlandse kazen. Ik adviseer graag bij de samenstelling van een mooi kaasplateau en de volgorde waarin je de kazen moet eten voor de beste smaakbeleving. Proef de Spaanse Cabrales mebrillo eens', zegt Marco. Het blijkt een blauwe schimmelkaas met kweepeer gelei te zijn en de smaak is inderdaad verrukkelijk!

Achter in de zaak springt de uitstalling van de vleeswaren in het oog, charcuterie voor de borrelhap of waarvan je geniet op een heerlijk vers broodje. En, een avond niet koken maar wel lekker eten?, Marco maakt dagelijks verse pie's die je warm of koud mee kunt nemen om later nog even in de oven op te warmen.

De decembermaand is bij uitstek de maand om elkaar te verrassen met geschenken, Sinterklaas, Kerst of zomaar een attentie als je bij iemand op bezoek gaat. Naast een mooie fles wijn heeft Marco de Vos ook diverse cadeaupakketten bestaande uit wijn en delicatessen waar je beslist als gulle gever goed mee voor de dag kunt komen.

Het is beslist een aanrader om eens bij deze enthousiaste jonge ondernemer, hij is pas 29 jaar!, binnen te lopen en je te laten adviseren over zijn mooie producten en wijnen. De winkel bevindt zich in de Schoolstraat, tegenover de Dorpskerk en is door de week van 09.00 tot 18.00 uur open (maandag vanaf 13.00 uur) en op zaterdag van 08.30 tot 17.00 uur.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten