<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Hoe krijg je het huiswerkstemmetje stil? Dat weet Jessie, onze locatiemanager BijDeHand Begeleiding. Foto: pr 
Hoe krijg je het huiswerkstemmetje stil? Dat weet Jessie, onze locatiemanager BijDeHand Begeleiding. Foto: pr 
Ondernemer in beeld

Onze kinderen hebben een druk bestaan.....

  Zakelijk

Yes de school is uit, snel je tas inpakken en op de fiets springen om op tijd thuis te zijn. Met de herfstvakantie alweer achter ons, is het drukke bestaan van onze leerlingen opnieuw van start gegaan. Het blijft toch altijd weer een opgave om de week weer zó in te plannen dat alles past.

Voorschoten - De volle tas van school, wordt na een snelle boterham ingewisseld voor een sporttas of gewoon in een hoek gegooid om liever niet meer naar om te kijken. Na het sporten snel naar huis, eten en dan aan het huiswerk om vervolgens nog tot in de late uren social media bij te werken. Korte nachten zijn geregeld het gevolg, de wekker gaat dan ook weer veel te vroeg….

Onze kinderen hebben een druk bestaan, in een maatschappij die veel van hen verwacht. Het aantal leerlingen met vermoeidheidsklachten is ieder jaar weer stijgend.

En dat is ook eigenlijk helemaal niet zo gek, want in het drukke bestaan wordt al snel vergeten om de drukte af te wisselen met échte ontspanning. Waarbij je hersenen niet gestoord worden door de gedachten aan de komende proefwerken en alle wiskunde opgaven.

Ook wanneer je je hersens hard aan het werk zet, is er tijd nodig om ze rust te geven om het geleerde te verwerken. Scheikundige opgaven en talige vraagstukken lijken ineens opgelost als je er, na een korte pauze, weer naar kijkt. Even 5 minuten niets, een frisse neus halen om je hersenen te voorzien van zuurstof, een appel of juist wat rauwkost om de brandstof weer aan te vullen en wat te drinken om ervoor te zorgen dat je hersenen niet veranderen in een uitgedroogde grijze massa.

Vol energie én met gezonde tegenzin kan je weer aan de slag. Wat een heerlijk gevoel geeft het om het schoolwerk onder controle te hebben.

Zonder schuldgevoel en "zeurende" ouders, kan je écht ontspannen. Netflix leegkijken, hangen op de bank of… nou ja gelukkig weten onze kinderen heel goed hoe ze kunnen relaxen, alleen dan nu zonder klein huiswerkstemmetje in hun achterhoofd.

Een hartelijke groet, namens het hele BijDeHand Begeleiding team, Jessie

BijDeHand Begeleiding
Papelaan 85 S
2252 EG VOORSCHOTEN
www.bijdehandbegeleiding.nl
06-14370323


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten