<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Maak een keuze uit 120 bieren in de Lindeboom of op de website www.lindeboom.caf&eacute; Bestellen kan ook via whatsapp: 06-33448776, bestellingen kunnen worden bezorgd! Foto: Vsk &nbsp;</p>

Maak een keuze uit 120 bieren in de Lindeboom of op de website www.lindeboom.café Bestellen kan ook via whatsapp: 06-33448776, bestellingen kunnen worden bezorgd! Foto: Vsk  

Ondernemer in beeld

Sjoerd van Essen gooide het roer om

  Zakelijk

Drieënhalf jaar geleden werd de 34 jarige Sjoerd van Essen eigenaar van De Lindeboom in de Voorstraat, het café waar hij al een paar jaar achter de bar had gestaan. 

Na de overname liepen de zaken liepen goed. Sjoerd had er alle vertrouwen in en anderhalf jaar geleden werd het pand ingrijpend verbouwd. Wel bleef de Lindeboom zijn ‘bruin café’ imago houden. Veel trouwe gasten kwamen aan het eind van de dag nog even langs de Lindeboom voor een biertje, een glaasje wijn, of iets sterkers. Gezelligheid troef, een echte ontmoetingsplek voor jong en oud Voorschoten!

Het werd maart 2020, Corona trof de horeca zwaar, de Lindeboom moest dicht. Een grote schok, zeker voor een jonge ondernemer die nog niet veel vlees op de botten heeft. ‘Aanvankelijk gebruikte ik de tijd om alles weer eens goed schoon te maken maar verder was het afwachten tot ik weer open zou mogen. In die tijd rijpte het plan om het café om te bouwen tot bierwinkel, maar het verkrijgen van een vergunning bleek een lang proces. Gelukkig mochten we op 1 juni weer open. De fantastische zomer waarin ook het terras steeds goed vol zat compenseerde het verlies aan inkomsten niet. Er was geen paardenmarkt en ook ging het Weekend van Voorschoten niet door, de omzet die ik daardoor misliep was een hele grote slok op een borrel’, zegt Sjoerd gelaten.

‘Door de bierwinkel blijf ik met mijn klanten in contact’

In september volgde nieuwe beperkende maatregelen, in oktober gevolgd door weer een gedwongen volledige sluiting. ‘Ik ging weer naar de gemeente met mijn plan om het café tijdelijk om te bouwen tot bierwinkel’, zegt Sjoerd. Gelukkig vond ik gehoor bij de wethouder, omdat een bierwinkel als ‘branche-eigen’ kon worden beschouwd kon ik dit keer al snel over de toestemming beschikken’.120 verschillende bieren.

Bierwinkel
De Lindeboom is nu tijdelijk een bierwinkel waar je wel meer dan 120 verschillende bieren kunt kopen. Uiteraard de heerlijke lokale bieren uit de regio, ik heb low en no-alcohol bier, veel frisse en fruitige bieren. Sjoerd laat ook hele bijzondere bieren zien, ‘deze zijn gegist zijn in vaten waar whiskey of rum in is bewaard, de smaak proef je terug in het bier. Er staat zelfs een bier van 67,50 euro op de toonbank, ‘een Eisbock’, zegt Sjoerd. ‘een bier dat middels een herhaald bevriezingsproces zijn smaak en alcoholpercentage krijgt, een schitterend kerstkado! Ook heeft Sjoerd bieren ingekocht die gegist zijn met champagnegist, hierdoor is een heel bijzonder bier ontstaan, je vindt de smaak van champagne erin terug’.

Geschenkpakketten
Voor de feestdagen kun je mooie geschenkpakketten door Sjoerd samen laten stellen, of maak zelf een keuze uit de verschillende bieren en, speciaal voor de feestdagen, een beperkte keuze aan wijn en prosecco. Ook is er een beperkte voorraad champagne, door Sjoerd zelf ingekocht in de Champagne, ‘dat kon nog voordat het reisadvies negatief werd’.

Sjoerd heeft duidelijk plezier in om over elk bier een verhaal te vertellen, maar op de vraag of hij als bierwinkel door wil zegt hij, ‘nee het is leuk om op deze manier bezig te blijven en toch een beetje omzet te hebben en met mijn klanten in contact te blijven, maar het weegt niet op tegen de omzet die ik met het café heb, ik zal blij zijn als deze periode voorbij is en we weer gewoon open gaan’.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten