Afbeelding
Foto: GroenLinks Voorschoten

Ruim je eigen dorp op!

Algemeen Persberichten Politiek

Zaterdag 23 maart wordt de jaarlijkse actie Nederland Schoon georganiseerd. Een landelijke actie waarin wij met elkaar aandacht vragen voor het feit dat wij niet in staat zijn ons zwerfafval te verminderen. Denkt u zich eens in: plastic blijft zo goed als eeuwig in de natuur en sigarettenpeuken zijn na 10 tot 15 jaar nog niet verdwenen. Het is een kleine moeite met een groot resultaat om ons eigen Voorschoten weer wat netter te maken.

Ook dit keer gaan vrijwilligers van GroenLinks Voorschoten aan de slag om een deel van Voorschoten schoner te maken. Wethouder Schokker komt helpen om met een grijper, een vuilniszak en een uurtje rond te wandelen. Ook een delegatie van PvdA Voorschoten heeft aangegeven aanwezig te zijn om de handen uit de mouwen te steken. 

GroenLinks Voorschoten nodigt Voorschotenaren daarom uit om met elkaar aan de slag te gaan. De actie vindt plaats in de omgeving van het station Voorschoten, Boschgeest en Bloemenwijk. Een uurtje werk, waarna we onder het genot van een kop koffie, thee of limonade tevreden terug hopen te kijken op een schoner Voorschoten.

Mocht u nog niet in het bezit zijn van een grijper om het zwerfafval eenvoudiger op te ruimen, dan kunt u deze via de website van de gemeente aanvragen. Ook zijn er wat materialen aanwezig op de locatie van de schoonmaaklocatie en op het Treubplein bij de kraam van de gemeente Voorschoten. 

Wij nodigen iedereen uit mee te doen met de actie van Nederland Schoon. Aanmelden kan via de site van www.Nederlandschoon.nl , maar u kunt ook zonder aanmelding komen helpen. Uw hulp in uw eigen wijk of dorp is meer dan welkom. Om 13 uur verzamelen wij bij station Voorschoten.

Nieuws overzicht

Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 11 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 13 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 15 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 18 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 19 uur geleden