Afbeelding
Foto: GroenLinks

Praat mee over verwarming via WarmtelinQ

Politiek Persberichten Politiek

(Persbericht GroenLinks) In de komende maanden zal de gemeenteraad het besluit moeten nemen of er ook in Voorschoten een aansluiting komt op WarmtelinQ, de ondergrondse leiding waarmee restwarmte uit de Rotterdamse haven kan worden gebruikt om huizen te verwarmen. De route van deze leiding loopt door het noorden van Voorschoten. 

Als Voorschoten een aansluiting maakt, dan gaat de warmte dus naar Voorschoten noord en Leiden zuid. Zoals bij alle stadsverwarming is het aansluiten van appartementsgebouwen op één warmtenet efficiënter dan de aansluiting van heel veel verder uit elkaar liggende woningen. Voor sommige huizen moet daarom gekeken worden naar een alternatief, net als voor enkele wijken in Voorschoten. 

Warmtenetten zijn een effectieve manier om wijken te verwarmen zonder aardgas, geluidsoverlast en grote belasting van het stroomnet. Wat GroenLinks betreft is het wel belangrijk dat de kosten voor onze inwoners daarbij betaalbaar blijven. Daarover zijn er de laatste tijd natuurlijk zorgwekkende berichten, omdat de regelgeving hiervoor bij projecten elders niet zo goed heeft gewerkt. Bijvoorbeeld doordat de prijs voor warmte werd gekoppeld aan de gasprijs, die vervolgens hard omhoog liep. Het is belangrijk dat we dit in Voorschoten voorkomen, hopelijk met steun van nieuwe landelijke regelgeving.

GroenLinks vindt het belangrijk dat onze inwoners snel duidelijkheid krijgen over de manier waarop hun huis zonder gas verwarmd gaat worden. Op dinsdag 2 april is een voorlichtingsavond waar alle Voorschotenaren hun vragen kunnen stellen en hun mening mogen geven over de WarmtelinQ. GroenLinks raadt inwoners met vragen, zorgen of ideeën hierover aan om erbij te zijn.

Datum: 2 april
Tijd: 17.00 tot 20.00 uur
Locatie: Bondsgebouw aan de Leidseweg 100.

Nieuws overzicht

Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 11 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 13 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 15 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 18 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 19 uur geleden