Afbeelding
Foto: Nelleke de Vries

Sandy: 'dierenmishandeling onzin verhaal'

Algemeen Evenementen

Voorschoten - Ongelooflijk wat een onzin, reageert Sandy Seijn van de Kinderboerderij op het artikel over dierenmishandeling op de paardenmarkt dat onlangs in de media is verschenen. Er klopt niets van, de aanvoer op de paardenmarkt wordt gecontroleerd door dierenarts Westgeest en er is iemand van de dierenpolitie op de markt aanwezig. Zelf sta ik al jaren met mijn pony's op de Voorschotense Paardenmarkt, dus ik weet waar ik het over heb. Inderdaad werd een mini-pony door de dierenpolitie verplaatst. Die pony stond tegenover mij, het was een hengstje, dat expres voor zijn eigen rust alleen stond. Hij werd onrustig toen de Belzen werden aangevoerd, ik heb er zelf met de dierenpolitie over gesproken en wij waren het eens dat het voor de pony beter was om ergens anders neergezet te worden. En wat betreft de foto van de gewonde pony, de eigenaar stond naast mij, de pony liep een schaafwond op, er was niets ernstigs aan de hand. En, logisch dat de paarden aan een kort touw stonden, als ze aan een langer touw staan en zich dan bukken, krijgen ze het halstertouw in hun nek en raken dan in paniek als ze hun hoofd weer omhoog doen. Een paar uur aan een kort touw staan is echt niet erg voor een paard. Er staan ook nooit te jonge veulens op de markt, ze worden alleen verhandeld samen met de moeder. Het veulen dat bij mij in de buurt stond werd regelmatig losgemaakt om bij de moeder te kunnen drinken.
Ik ben echt boos dat er zulke verhalen in omloop zijn, het zou toch verschrikkelijk zijn als door zulke onzin Voorschoten zijn paardenmarkt kwijt zou raken?

Nieuws overzicht

Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 1 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 1 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 2 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 2 uur geleden
Afbeelding
Staking Sleutelstad is voorbij 19 uur geleden