<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Jurylid Nancy Hoogendoorn alias Mevrouw Baktaart let vooral op de presentatie
Jurylid Nancy Hoogendoorn alias Mevrouw Baktaart let vooral op de presentatie
Evenementen

Mevrouw Baktaart in de jury van 'Heel Voorschoten Bakt'

Voorschoten - De eerste aanmeldingen zijn al binnen en ik kan verklappen er zitten hele bijzondere recepten bij, zegt Linda van Klaveren die voor de Hof van Duivenvoorde 'Heel Voorschoten Bakt' organiseert. Aanmelden is nog mogelijk, wij zijn benieuwd wie de beste Voorschotense taartenbakker zal gaan worden. Maar ook kinderen kunnen zich uitleven met de cupcake wedstrijd, op onze facebookpagina lees je er van alles over.

Nancy Hoogendoorn, landelijke bekend als Mevrouw Baktaart, is één van de juryleden die in de finale staan van 'Heel Voorschoten Bakt'. Waar ga jij op letten vroegen wij aan Nancy. 'De smaak heel belangrijk, hoe is de vulling, hoe zijn de smaakcombinaties en hoe is de cake. Maar vanuit mijn professie let ik natuurlijk ook heel erg op het uiterlijk van de taart. Hoeveel aandacht en tijd is er besteed om een mooi gedecoreerde taart te maken. Daar ga ik vooral op letten', zegt Nancy die zelf als Mevrouw Baktaart de meest prachtig gedecoreerde taarten maakt in haar winkel in de passage in de Schoolstraat in Voorschoten.

Aanmelden 'Heel Voorschoten Bakt' is nog mogelijk! 
Op de website van de Hof van Duivenvoorde www.hofvanduivenvoorde.nl  staat een inschrijfformulier waarmee je je kunt aanmelden voor 'Heel Voorschoten Bakt'. De formulieren vormen een voorronde voor de uiteindelijke finale waar per categorie 30 deelnemers aan mee kunnen doen. Op het formulier geef je aan wat je wilt gaan bakken en het recept en de ingrediënten die je gaat gebruiken. En natuurlijk moet je bakproduct een naam hebben. "Leef je daarbij vooral uit", adviseert Linda, "hoe origineler hoe beter. Het gaat ons echt om authentieke ambachtelijke baksels en natuurlijk alles uit eigen keuken!"

Wie kunnen er meedoen?
Er zijn drie categorieën, t.w. een cupcakebakwedstrijd voor kinderen t/m 14 jaar, een taartenbakwedstrijd voor jeugd t/m 17 jaar en vanaf 18 jaar doe je mee met de 'Heel Voorschoten Bakt' taartenwedstrijd. 

Menno de Koning in de jury
Op de finale dag, zondag 26 augustus maakt de jury bekend wie de beste Voorschotense hobby banketbakker is.  De jury bestaat uit chef-kok Rian Callenbach van de Hof van Duivenvoorde, Nancy Hoogendoorn en niemand minder dan Menno de Koning, de bekende winnaar van Heel Holland Bakt in 2014.

Facebookpagina Heel Voorschoten Bakt
"Volg ons op Facebook (facebook/heelvoorschotenbakt) en ga op zoek naar je favoriete bakrecept', wij zijn benieuwd hoe 'Heel Voorschoten Bakt'." 
Het recept van de winnende taart zal in de keuken van de Hof van Duivenvoorde gebruikt worden, de winnende taart zal namelijk drie maanden lang op de kaart van de Hof van Duivenvoorde staan!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten