OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2e Lindehoevereünie in het Cultureel Centrum.

Algemeen

Zaterdag 15 september. Het voormalig jongerencentrum de Lindehoeve ging precies 45 jaar terug van start. Reden voor een 2e Lindehoevereünie in het Cultureel Centrum. In een klein ingericht ééndaags museum brachten zwart-wit foto's en singlehoesjes van de Time-Bandits en Blondie je in gedachten terug naar de jaren '70 en '80. Een tijd met veel aandacht en geld voor cultureel jongerenwerk. De gemeente stelde de boerderij de Lindehoeve aan de Voorschotense jongeren ter beschikking en daarmee kregen zij de ruimte voor het opzetten van eigen activiteiten. Een unieke locatie en vrijplaats waar velen diepe herinneringen koesteren en vriendschappen voor het leven zijn ontstaan.

door: Nico Fennes

Voorschoten - De 2e Lindehoevereünie trok minder bezoekers dan de eerste keer, maar wat zeggen grote aantallen. Het gaat erom dat men elkaar weer terug ziet, leuke gesprekken kan voeren en kan genieten van de muziek van weleer. Aan muziek geen gebrek. In de kleine zaal speelden Dick Hermsen & Edwin Meijster. Wat kan dit duo luisterrijk mooi zingen en gitaarspelen. In de grote zaal speelden de Laurel Canyon Tributeband heerlijke nummers uit het Amerikaanse Westcoast repertoire.

Op een paar uitzonderingen na is bij de (mannelijke) reünisten nog weinig over van de vroegere lange wilde haren. Zij hebben nu een meer eigentijdse coupe. Anderen worden met de jaren alleen maar bekoorlijker. Uiterlijkheden zeggen verder niets, als het maar gezellig is. In de zalen, gang en vooral aan de deur kwamen reünisten tot een praatje. Sommigen zien elkaar nog regelmatig, anderen voor het eerst weer in veertig jaar. Geweldig is dat en het mooie van deze reünie.

Na de Laurel Canyon band draaiden de vroegere DJ's, Frits en Willem, bekende top 100 hits uit het Lindehoeve tijdperk. Eindelijk kon er weer gedanst worden op 'Nutbush city limits' van Tina Turner en werd er als vanouds geswingd op het onlosmakelijk met de Lindehoeve verbonden 'Get Ready' van Rare Earth.

We zijn Sportfondsen Voorschoten BV erg dankbaar voor het gebruik van het Cultureel Centrum als vervangende Lindehoeve. Net als vroeger was tegen enen het feest dan weer voorbij en werd het originele Lindehoeve-naambord van het Cultureel Centrum gehaald en zorgvuldig in bewaring genomen voor een volgende keer.

Een reactie de volgende dag van één van de bezoekers: 'Het was erg leuk in een warme sfeer met goede muziek en veel gezelligheid.' Naast de diehard Lindehoevereünist werd die warme sfeer mede bepaald door de authentieke entourage van het Cultureel Centrum. Tot op de volgende reünie in 2023.

(meer foto's tzt op de fbpagina Lindehoevereünie) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 7 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 10 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 16 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 20 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9