Afbeelding

Wie weet het nog? Schoolstraat autovrij!

Algemeen

Jazeker, in vroeger tijden reden er gewoon auto's in de Schoolstraat. En dat is nog niet eens zo heel erg lang geleden. In de jaren tachtig en negentig werd er flink over gediscussieerd. De auto's moesten de Schoolstraat uit.

Maar liefst 15 jaar is er over gesteggeld, zeer bekende argumenten werden aangevoerd (klantenverlies, mensen die slecht ter been zijn kunnen niet meer naar het dorp komen), een beetje vergelijkbaar met de huidige discussie over het fietsen in de straat.  Maar in januari 1997 werd het besluit dan toch genomen en mochten er geen auto's meer in de Schoolstraat. 

En wie weet dat nu nog? Niet veel mensen. Het kostte heel wat moeite om de informatie boven te halen maar het Leidsch Dagblad schreef er destijds over en dankzij Loes de Keuning, onze Voorschotense vraagbaak, kunnen wij de twee artikelen hier laten zien. 

Diezelfde Loes de Keuning, van de voormalige krant De Omroeper, schrijft een artikel over de discussie die toen plaatsvond. Binnenkort, op deze website te lezen!

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 1 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 2 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 2 uur geleden
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 3 uur geleden
In mei en juni komt de bodyscan weer naar Drogisterij De Pauw van eigenaresse Veronica de Smit. Inschrijven kan vanaf nu. Foto: VSK
Ook dit jaar de bodyscan bij Drogisterij De Pauw 6 uur geleden