Ronald Kriek en Tineke van der Zalm, twee van de beheerders van de facebookpagina Je bent Voorschotenaar als... Foto: Vsk
Ronald Kriek en Tineke van der Zalm, twee van de beheerders van de facebookpagina Je bent Voorschotenaar als... Foto: Vsk

Oud Voorschotenaren vinden elkaar terug op Facebook

Algemeen

Vier tot vijf keer per jaar komen ze bij elkaar in het Wapen van Voorschoten, een groep mensen die hun liefde voor Voorschoten gemeen hebben. Zij delen er hun ervaringen, ontmoeten hun vrienden van vroeger en praten vooral heel veel over Voorschoten en hoe het ooit was.

door: Redactie, (Voorschotense Krant van september) 

Voorschoten - De groep is lid van de facebookpagina 'Je bent Voorschotenaar als', Tineke v.d. Zalm-Snippe en Ronald Kriek zijn twee van de drijvende krachten van deze pagina. Tineke is geboren en getogen in Voorschoten en Ronald woonde 40 jaar in Voorschoten maar verhuisde voor zijn werk naar Spanbroek, 'ik blijf via facebook verbonden met Voorschoten' zegt hij.
'Op onze facebookpagina vinden mensen elkaar die in Voorschoten wonen maar leuker nog mensen die er al lang niet meer wonen. Er zijn mensen bij die in Australië, de Verenigde Staten, Canada en Zwitserland wonen. Om elkaar ook wezenlijk te ontmoeten organiseren wij bijeenkomsten in het Wapen. In november komt er zelfs iemand uit Australië voor naar Nederland. Hij leest de Voorschotense Krant via internet en zag het artikel over onze facebookpagina. Hij meldde zich aan als lid en enthousiast geworden vanwege de vele namen die hij kende uit het verleden en de foto's die op de pagina worden geplaatst, besloot hij in november naar Voorschoten te komen om een bijeenkomst mee te kunnen maken.

De groep 'je bent Voorschotenaar als', is voortgekomen uit het eerste initiatief in 2013 om Voorschotenaren met elkaar in contact te brengen. Het werd een hele happening waar het complete Wapen van Voorschoten voor werd afgehuurd. Inmiddels is de groep die elkaar bij het Wapen ontmoet teruggebracht naar zo'n dertig personen die wisselend aanwezig zijn. 'Vooral voor mensen die al lang weg zijn uit Voorschoten is het vaak verrassend hoe Voorschoten in de afgelopen jaren is veranderd. Er is veel gebouwd, niet alles is even mooi maar ik ben blij dat er respect is voor de bestaande bebouwing', zegt Tineke en noemt als voorbeeld het afgebroken huis van dr. Swen aan de Veurseweg dat op last van de gemeente indertijd compleet moest worden hergebouwd.

Wie lid wil worden van de facebookpagina kan zich aanmelden bij 'Je bent Voorschotenaar', er is wel één voorwaarde, namelijk je moet een binding met Voorschoten hebben! Inmiddels zijn Tineke en Ronald een nieuwe facebookpagina gestart: Voorschoten Vroeger en Nu.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 15 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 19 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 20 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 20 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 22 uur geleden