Scheidend voorzitter Bart Lavrijsen (links) overhandigt de voorzittershamer aan de nieuwe voorzitter Ramon Sweys (rechts). Foto: EHBO Voorschoten
Scheidend voorzitter Bart Lavrijsen (links) overhandigt de voorzittershamer aan de nieuwe voorzitter Ramon Sweys (rechts). Foto: EHBO Voorschoten

Bestuurswissel EHBO Vereniging Voorschoten

Algemeen

Tijdens de algemene ledenvergadering op 29 november jl. heeft de EHBO Vereniging Voorschoten afscheid genomen van Bart Lavrijsen als voorzitter. Na ruim 6,5 jaar draagt hij de voorzittershamer over aan Ramon Sweys. 

Lavrijsen: "Ik kijk terug op een mooie en boeiende periode als voorzitter. De afgelopen jaren is de vereniging gegroeid. Het cursusaanbod is sterk uitgebreid, de organisatie is geprofessionaliseerd en we zijn actiever dan ooit. Ik ben trots op de inzet van onze leden en op de intensieve samenwerking met andere Voorschotense verenigingen en instanties. Het is fijn te constateren dat het werk van onze vereniging gewaardeerd wordt."

Ramon Sweys vervolgt: "Het is goed om te zien dat er nog steeds mensen zijn die een EHBO-diploma of een certificaat Reanimatie willen behalen. Mensen die kunnen handelen in geval van nood zijn van grote waarde voor hun omgeving en voor zichzelf. In Nederland – en ook in Voorschoten – is nog steeds een tekort aan goed opgeleide EHBO'ers. Wij blijven ons inzetten om hoogwaardige EHBO-cursussen te organiseren."

Naast Bart Lavrijsen nam ook penningmeester David de Klerk afscheid van het bestuur. Zijn functie wordt overgenomen door Louise Schrijver. De Klerk: "Het is een prettig gevoel dat er in een goede opvolging is voorzien. De ingezette lijn wordt ongetwijfeld doorgezet." 

Lavrijsen: "Ik zal het bestuurswerk gaan missen, maar na meer dan 6,5 jaar is dit een mooi moment om het stokje over te dragen aan nieuwe, enthousiaste mensen. Met Ramon en Louise treden twee zeer ervaren bestuurders tot het verenigingsbestuur toe, waarin ik het volste vertrouwen heb."  

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 4 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 5 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 5 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 5 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 10 uur geleden