Het Transferium verhuist per 17 maart. De karakteristieke brug bij de A44 wordt eind maart verwijderd. Foto: Hanna Anthonysz, Comol5
Het Transferium verhuist per 17 maart. De karakteristieke brug bij de A44 wordt eind maart verwijderd. Foto: Hanna Anthonysz, Comol5 Foto: Hannah Anthonysz

Transferium verhuist op 17 maart

Algemeen Regio nieuws

Vanaf zondag 17 maart 2019 is het Transferium bij aansluiting Leiden-West niet meer in gebruik. Automobilisten en fietsers kunnen vanaf dat moment gebruikmaken van een nieuw parkeerterrein aan de Oude Rhijnhofweg in Oegstgeest (nabij de nieuwe McDonald's). Het Transferium wordt weggehaald omdat de aansluiting Leiden-West, als onderdeel van de RijnlandRoute, opnieuw wordt ingericht, meldt de Provincie. 

Herinrichting aansluiting Leiden-West
De aansluiting Leiden-West is de plek waar de A44 aansluit op de N206 en vice versa. Hier komt verkeer van en naar verschillende richtingen samen: Amsterdam, Den Haag, Katwijk en Leiden. Het verkeer staat hier regelmatig vast, daarom wordt de aansluiting opnieuw ingericht.

Door de nieuwe inrichting worden verkeersstromen zoveel mogelijk gescheiden en kan het verkeer beter doorstromen. Dat komt mede omdat er meer (vrije) rechtsafbewegingen bij komen en linksafbewegingen vervallen. Verkeer kruist elkaar daardoor een stuk minder.

Nieuw parkeerterrein
Voor het Transferium is ten zuiden van de Torenvlietbrug aan de Oude Rhijnhofweg in Oegstgeest een nieuwe locatie gevonden. Het nieuwe parkeerterrein heeft minder parkeerplaatsen voor auto's dan het huidige terrein. Hier is voor gekozen omdat het Transferium voorheen ook gebruikt werd door parkeerders van kantoren in de omgeving en bezoekers van de McDonald's.

Op het nieuwe parkeerterrein komen meer fietsstalplaatsen dan op de huidige locatie. De fietskluizen komen echter niet terug, gebruikers zijn hierover geïnformeerd. 

Alternatief en reisadvies
Naast het nieuwe parkeerterrein aan de Oude Rhijnhofweg is de P&R Sassenheim bij station Sassenheim voor reizigers van en naar Den Haag een alternatief.

Vanaf zondag 17 maart wordt de bushalte bij het Transferium verplaatst naar Bio Sciencepark West. Deze halte wordt op dezelfde wijze bediend met bussen als bij het Transferium.

Verwijderen loopbrug
Eind maart wordt de witte voetgangersbrug bij het Transferium verwijderd. Voor het veilig weghalen van deze brug wordt de N206 voor al het verkeer ter hoogte van de voetgangersbrug afgesloten in de nacht van zaterdag 30 maart op zondag 31 maart. Meer informatie over deze afsluiting en de omleidingsroutes volgt.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 1 uur geleden
Afbeelding
Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band! 2 uur geleden
Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 2 uur geleden 1
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 18 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen gisteren