Afbeelding

Wordt het zwembad Het Wedde 'Het Niersmanbad'?

Algemeen

Wordt het zwembad Het Wedde 'Het Niersmanbad'? Het was een van de opties die gisterenavond tijdens de dorpsdialoog over de toekomst van Het Wedde werd geopperd.

Voorschoten - Onder leiding van Jan-Christiaan Goudbeek van het onderzoeksbureau Keizers&Visser werden in het restaurant van het Wedde door zo'n 50 aanwezigen in groepen de toekomstmogelijkheden van het zwembad verkend. Via een livestream op facebook werd de inleiding door nog een onbekend aantal Voorschotenaren gevolgd.

'Laat het bouwbedrijf Niersman het zwembad sponseren, dan noemen wij het Wedde vanaf nu Het Niersmanbad', was één van de ideeën. 'Dat kun je ook met Zorg&Zekerheid', stelt een ander. Ideeën als de kosten terugbrengen door vrijwilligers in te schakelen en misschien één dag per week te sluiten en breng het schoolzwemmen terug, probeer het wedstrijdzwemmen te promoten, leverden in de groepen veel discussie op.

Het 'gouden ei' werd niet gevonden, de meeste ideeën waren al ruimschoots door de taskforce onderzocht, maar, stelde wethouder Cramwinckel, we nemen alle ideeën serieus en mee in de besluitvorming. De gemeente staat voor een zware taak, het openhouden van het zwembad is niet onze enige zorg. Wij moeten ook huizen bouwen, rioleringen vervangen, de bibliotheek moet worden vernieuwd. 'Maar nu besluiten het zwembad te sluiten, betekent dat Voorschoten definitief nooit meer een zwembad meer zal hebben', klinkt het uit de zaal. Daar was ook de wethouder het mee eens. 'Wij gaan er als raad op 18 juli over beslissen', zegt hij.

Hoe ellendig hij het allemaal ook vindt, voor Gerard van Hal, de directeur Sportfondsen en exploitant van het zwembad, was die laatste uitspraak in ieder geval een stap richting de zekerheid over de toekomst. 'Nu kan ik de onzekerheid bij het personeel over - wanneer horen we nu eindelijk eens wat er gaat gebeuren – in ieder geval wegnemen. 18 juli staat in mijn agenda!

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zorgorganisaties organiseren informatiemarkt voor mensen met niet-aangeboren hersenletselNieuw artikel 25 minuten geleden
Afbeelding
Is de arbodienst verplicht? 41 minuten geleden
Afbeelding
Antieke muziektent afgeschreven, flinke kritiek op nieuwe tent 20 uur geleden 3
Afbeelding
15 mei Buitenspeeldag in de Willem de Zwijgerlaan 21 uur geleden
De Oranje Expeditie moest helaas naar de Sporthal worden verplaatst maar de lol was er niet minder om
Kletsnat begin maar weer een fantastische Koningsdag 27 apr, 21:50