<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl

Nieuw werk van 10 kunstenaars Voorschotense Kunstkring

  Cultuur

Op de vertrouwde zolders van het Ambachts- en Baljuwhuis in Voorschoten

Na de prachtige expositie ABSTRACT toont de Voorschotense Kunstkring (VKK) van 23 maart tot en met 14 april opnieuw aan dat haar leden veel in hun mars hebben. U kunt dan op de zolders van het Ambachts- en Baljuwhuis op Voorstraat 12 komen genieten van het recentste werk van Rian Geurts, Arnold Hoogendorp, Elisabeth Vuez, Maria Starke-Milkó, Martin Bergwerff, Albert-Jan Cool, Lauran van Oers, Joke Brouwer, Sonja van der Burg en Theo Damsteegt.

Wat kunt u verwachten? Elisabeth Vuez komt met haar impressies van een in november gemaakte reis naar Japan. En Maria Starke-Milkó zal u blijven verbazen met haar wonderschone fotografische beelden. Martin Bergwerff laat zien hoe hij zich liet inspireren door de schilderijen van Frank Auerbach, terwijl Theo Damsteegt beïnvloed werd door kosmos en mythologieën. Lauran van Oers toont zijn veelzijdigheid met figuratieve en abstracte tekeningen en schilderen, geïnspireerd door portretten, naakten en natuur. Joke Brouwer voert u terug naar de middeleeuwen, geïnspireerd als zij werd door Discarding Images uit 1310. En Sonja van der Burg laat opnieuw zien dat borduurwerk heel bijzonder kan zijn. Arnold Hoogendorp komt met foto's en fotosculpturen gemaakt in de eigen omgeving. Albert-Jan Cool tenslotte maakt u blij met enkele nieuwe zomerse strandtaferelen. Ook van Rian Geurts kunt u heel veel moois verwachten.

Opening

De officiële opening van de tentoonstelling is op zaterdag 23 maart om 16 uur. Verwacht wordt dat alle deelnemende kunstenaars daarbij aanwezig zijn. U kunt dan onder het genot van een gratis hapje en drankje met hen in gesprek om meer over de achtergronden en beweegredenen van de kunstenaars te weten te komen. En als een werk u bijzonder aanspreekt overgaan tot reservering daarvan, zodat u na afloop van de expositie daarvan de trotse eigenaar wordt. Reserveren kan overigens ook op de andere openingstijden (woensdag, zaterdag en zondag tussen 14 en 17 uur), alleen kunt u dan waarschijnlijk slechts één van de deelnemers ontmoeten.

Kijkje vooraf

Wilt u een kijkje vooraf nemen? Ga dan naar voorschotensekunstkring.nl en klik door op Exposities, huidige expositie. Van elke deelnemende kunstenaar vindt in de galerie daarbij één of enkele van de tentoongestelde werken afgebeeld. Maar het mooiste blijven natuurlijk de werken in het echt. Kom daarom in elk geval naar de zolders.

Foto: Het eeuwenoude stadje Magome in de Japanse Alpen door de ogen van Elisabeth Vuez, van 23 maart tot en met 14 april te zien op de zolders van het Ambachts- en Baljuwhuis. (Foto VKK)


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten