Afbeelding

Activiteiten tijdens autismeweek in Theehuis Jansland

Algemeen

Zaterdag 30 maart begint de Autismeweek 2019 met als thema 'Autisme werkt'. Theehuis Jansland laat al jarenlang met groot succes zien dat 'autisme werkt'. In het theehuis krijgen jongeren met een autisme spectrum stoornis en/of een spraak- en taalstoornis de kans om werkervaring op te doen. Meer dan 50 leerlingen zijn met de werkervaring in het theehuis doorgestroomd naar een andere (betaalde) baan of zijn gestart met een vervolgopleiding.

De Autismeweek wordt gevierd met diverse activiteiten. Op donderdag 4 april wordt het theehuis in de bloemen gezet door Happy Flower; dé bloemenzaak van Jane Peerdeman uit Leiden waar jongerenn met een beperking bloemstukjes en boeketten maken. 

Zaterdag 6 april tijdens de laatste dag van de Autismeweek, vertelt Martine van Deventer o.a. ook 'n oud-leerlinge van het theehuis en columniste tussen 14:30 uur en 15:30 uur haar persoonlijke verhaal 'Autisme in de praktijk'. Wij nodigen u van harte uit om in het theehuis zelf te komen ervaren hoe 'autisme werkt'.

Voor meer informatie over het theehuis kijk op de website www.theehuisjansland.nl

Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10:30 uur tot 17:00 uur.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 1 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 5 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 10 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 15 uur geleden 26
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9