<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Ondernemer in beeld

Veel belangstelling voor MOEDERDAG-BIJEENKOMST van Duivenvoorde Uitvaartzorg

Al vóór 10 uur melden de eerste belangstellenden zich bij de aula van begraafplaats Rosenburgh, waar deze zondag ter gelegenheid van Moederdag de mogelijkheid geboden werd een bloemstukje te maken.

Dominique de Vries Schultink heeft gezorgd voor koffie, thee en een tafel vol lekkernijen, en Bloemenhuis Duivenvoorden had zeer royaal bloemen beschikbaar gesteld voor deze  –voor het eerst georganiseerde– Moederdagbijeenkomst, maar de belangstelling blijkt zó groot dat binnen een uur de meeste bloemen al in stukjes verwerkt zijn. Gelukkig blijken ook Leo en Mick enthousiast over dit initiatief, en bieden zij tijdens deze ochtend nog een grote hoeveelheid verse bloemen uit hun bloemenstal aan.
Jong en oud, met moeders die na een voltooid leven zijn gestorven en moeders die in de bloei van hun leven overleden: deze bijeenkomst blijkt in een grote behoefte te voorzien. 

Pauline Baijer is getrouwd met een weduwnaar met (destijds zeer jonge) kinderen. Uit ervaring weet zij hoe moeilijk het is om op een goede manier invulling te geven aan een dergelijke dag. "Wij willen mensen een handreiking doen bij het herdenken van hun moeder, ook als die er niet meer is" licht zij dit initiatief toe. 
"Maar de doelgroep is veel breder, en dat blijkt hier heel duidelijk" vult Dominique aan.  "Er kwam een meneer die na 59 jaar huwelijk zijn vrouw verloren heeft, en vandaag komen voor het eerst zijn kinderen niet thuis op Moederdag. Daarom kwam hij hier een kopje koffie drinken. Zo krijgt deze bijeenkomst ook de functie van een soort 'troost-café'. Uiteindelijk heeft Marion de Leeuw, onze professionele bloembindster, een boeketje voor hem gebonden, dat hij na vertrek nog op het graf van zijn vrouw heeft gelegd."

Een kleine jongen steekt met grote concentratie rode rozen in een bakje oase 
"Op school hebben wij een muismat versierd voor Moederdag maar hier heeft ze meer aan". 

Een tiener heeft op een houten hart een kleurige vlinder getekend. "Deze dag is voor mij anders dan voor mijn leeftijdsgenootjes, omdat mijn moeder al 6 jaar dood is" vertelt ze, maar ik heb er vandaag een "omdraai-dag" van gemaakt. En trots toont ze de tekst die ze op het hart geschreven heeft: "Dag–Moeder". 

Na dit succes voorspelt Dominique dat deze dag een jaarlijkse traditie zal worden. De tweede zondag in mei is voortaan voor Duivenvoorde de "Dag–Moeder–Dag".


 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten