Afbeelding
Foto:

PvdA blij met vernoeming park naar Max van der Stoel

Algemeen Persberichten Politiek

Max van der Stoel: Parlementariër en Minister van Buitenlandse Zaken. Strijder voor de mensenrechten. Internationale duizendpoot. En geboren en getogen in Voorschoten.

door Arnold Posthuma, fractievoorzitter PvdA Voorschoten

In Praag is een park naar hem vernoemd. In Griekenland twee straten. Een onderzoeksinstituut in Macedonië draagt zelfs zijn naam. De universiteit van Tilburg heeft een jaarlijkse mensenrechtenprijs naar hem vernoemd. En niet voor niets draagt de aan de PvdA gelieerde buitenland stichting FMS- die opkomt voor vrijheid en democratie-, zijn naam. 

In Nederland was Hengelo de eerste en vooralsnog enige gemeente met het vernoemen van een straatnaam naar Max van der Stoel. Voorschoten kon natuurlijk niet achterblijven. We zijn daarom blij dat de gemeente Voorschoten heeft besloten tot het vernoemen van een parkje naar zijn naam. Gelegen tussen de Bram Limburgstraat en Dr. Martinus van der Stoelstraat. De laatste persoon was niet een toevallige naamgenoot, maar natuurlijk de Voorschotense oud- verzetsheld en tevens de vader van Max van der Stoel.

Met het vernoemen van het parkje naar zijn naam, herdenken we zijn nalatenschap voor de internationale rechtsorde en zijn pleidooi voor open en democratische samenlevingen.

Nieuws overzicht

De Fortgens heeft een nieuw groen schoolplein. En daar hoort een groen 'lint' bij. Wethouders Van der Elst en Schokker hadden er geen problemen mee.
Feest bij de Fortgens: nieuw groen schoolplein en 1700 tegels 'gewipt' 9 uur geleden
Eindelijk gaat de school op de Einsteinlaan tegen de vlakte. 'Er komen 17 grondgebonden woningen en 7 appartementen', aldus wethouder Van der Elst
Woningbouwproject Professor Einsteinlaan kan van start 9 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten heeft de snelste brandweer 10 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten vraagt inwoners naar de toekomst 15 uur geleden
Afbeelding
Pickleball in Sporthal de Vliethorst 15 mei, 21:43