Afbeelding
Foto:

PvdA blij met vernoeming park naar Max van der Stoel

Algemeen Persberichten Politiek

Max van der Stoel: Parlementariër en Minister van Buitenlandse Zaken. Strijder voor de mensenrechten. Internationale duizendpoot. En geboren en getogen in Voorschoten.

door Arnold Posthuma, fractievoorzitter PvdA Voorschoten

In Praag is een park naar hem vernoemd. In Griekenland twee straten. Een onderzoeksinstituut in Macedonië draagt zelfs zijn naam. De universiteit van Tilburg heeft een jaarlijkse mensenrechtenprijs naar hem vernoemd. En niet voor niets draagt de aan de PvdA gelieerde buitenland stichting FMS- die opkomt voor vrijheid en democratie-, zijn naam. 

In Nederland was Hengelo de eerste en vooralsnog enige gemeente met het vernoemen van een straatnaam naar Max van der Stoel. Voorschoten kon natuurlijk niet achterblijven. We zijn daarom blij dat de gemeente Voorschoten heeft besloten tot het vernoemen van een parkje naar zijn naam. Gelegen tussen de Bram Limburgstraat en Dr. Martinus van der Stoelstraat. De laatste persoon was niet een toevallige naamgenoot, maar natuurlijk de Voorschotense oud- verzetsheld en tevens de vader van Max van der Stoel.

Met het vernoemen van het parkje naar zijn naam, herdenken we zijn nalatenschap voor de internationale rechtsorde en zijn pleidooi voor open en democratische samenlevingen.

Nieuws overzicht

Afbeelding
VKK-jubileumconcert De Vliegende Hollander 13 uur geleden
Oude Stationslaantje.
Geen flexwoningen maar permanente bouw Oude Stationslaantje 22 uur geleden
Afbeelding
Bloed, zweet en tranen bij oefening Corbulotunnel gisteren
Afbeelding
Grote oefening in Corbulotunnel 23 mei, 12:46
Afbeelding
Asfaltwerkzaamheden op diverse plekken in het dorp 23 mei, 12:37