Afbeelding

update: Kortebaan gaat niet door, Paardenmarkt vooralsnog wel

Algemeen Regio nieuws

De kortebaan vrijdag in Voorschoten gaat niet door. De Stichting Paardensport Voorschoten heeft woensdagmorgen dit besluit genomen in verband met de verwachte hitte. Het overige programma van de Voorschotense paardendagen gaat vooralsnog wel gewoon door. (zie aanvulling onder aan het artikel)

"Er wordt gesproken over code oranje", legt voorzitter Leo van Vliet het besluit uit. "Dan is het onmogelijk, voor zowel mens als dier, om een kortebaan te organiseren. Wij betreuren dit besluit zeer, maar hebben geen andere keuze."

Teleurstelling
Het is een flinke teleurstelling voor de organisatie, omdat ze vorig jaar al een zelfde besluit hebben moeten nemen. Ook toen was de hitte de oorzaak. In 2014 werd de koers al eens verplaatst, omdat door regen in de ochtend voorafgaand aan de kortebaan het zand van de baan was gespoeld. De kortebaan, waarbij werd gestreden om het Nederlands Kampioenschap, werd toen verplaatst naar september. Vorig jaar werd er geen nieuwe datum gevonden voor de kortebaan.

De Stichting Paardensport Voorschoten heeft hoop dat het dit jaar wel lukt. "We hebben de SNDR gevraagd om de data waarop we eventueel kunnen koersen. Met deze lijst gaan we vervolgens kijken wat er mogelijk is. We moeten echter eerst deze teleurstelling verwerken."

Het overige programma van de paardendagen gaat vooralsnog gewoon door. 'Niettemin gaan we vrijdagmorgen nog in overleg hierover', zegt voorzitter Bijloos van het comité Paardenmarkt Voorschoten. 'Zo als het er nu uitziet zal de temperatuur na vrijdag teruglopen. Op de paardenmarkt is voor de paarden voldoende water en bovendien staan de paarden op de Voorstraat in de schaduw. Maar toch gaan wij aanstaande vrijdagmorgen de situatie nogmaals bekijken.