<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Regio nieuws

Ook Voorschoten krijgt een Jorisboom

Toen Dominique de Vries Schultink en Pauline Baijer van Duivenvoorde Uitvaartzorg vorig jaar het programma "Joris' kerstboom" op televisie zagen stond hun voornemen onmiddellijk vast: dit jaar krijgt Voorschoten zo'n bijzondere kerstboom, vol kerstgedachten.

Duivenvoorde Uitvaartzorg nodigt u uit een persoonlijke boodschap in de boom te hangen, en op die manier iemand die voor u speciaal is, in het licht te zetten. Op diverse plaatsen in het dorp kunt u (kosteloos) een transparante kerstbal ophalen, die u versiert of vult met een foto van iemand die u dierbaar is. U kunt er ook een persoonlijke boodschap in doen of een tekening. Zo kunt u een overleden familielid die u dit jaar met Kerst moet missen, in onze boom gedenken. Maar u kunt ook een reddende engel bedanken, of 'sorry' zeggen of een hechte vriendschap vieren. Zo groeit Duivenvoorde's Kerstboom tot een boom vol kerstgedachten en wordt de boom een ontmoetingsplaats voor alle Voorschotenaren.

Wapen van Voorschoten
"Het idee voor een dergelijke Kerstboom werd direct omarmd door vele betrokken Voorschotenaren en instanties" vertelt Dominique enthousiast." De 'Centrum Ondernemers Voorschoten COV' leveren de kerstboom, die vanaf 7 december te zien is vóór het Wapen van Voorschoten in de Voorstraat. Mariëtte Lange–Mol stond direct een deel van haar terras af om dit initiatief te steunen. Drukkerij Flora, die normaal ons rouwdrukwerk verzorgt, leverde prachtige (ronde) flyers om ons idee te verspreiden. Diverse Voorschotenaren, zoals Bert Boter en Cees Bremmer zullen assisteren bij het in de boom hangen van de ballen. Zo wordt Duivenvoorde's Kerstboom een boom die zorgt voor verbinding tussen de mensen uit dit dorp."

De Kerstballen ophalen
Het Wapen van Voorschoten, A Verde Salon en Spa, Manonka Mode, Bij57, boekhandel De Kler, Van Wees mode en Duivenvoorde Uitvaartzorg.

19 december
De 'Jorissen' (begeleiders) van Duivenvoorde's Kerstboom staan op donderdag 19 december tussen 16.00 en 17.00 uur en vrijdag 20 december tussen 19.30 en 20.30 uur bij de boom in de Voorstraat. Zij nodigen u uit om voor de persoon die u in het licht wil zetten, een bal in de boom te hangen.

Ook mensen die geen kerstbal ophangen, maar wel even een praatje willen maken zijn welkom. Want dat is uiteindelijk waar het om gaat: er gewoon een beetje zijn voor elkaar.

Licht
Op zaterdag 21 december bent u vanaf 17.00 uur welkom om de laatste ballen in de boom te hangen en voor een gezellig samenzijn met chocolademelk en kerstliederen. Om 17.30 uur zal burgemeester Pauline Bouvy–Koene het licht ontsteken en worden zo alle bijzondere personen in het licht gezet.

Ontmoetingsplaats
In de donkere decemberdagen is Duivenvoorde's Kerstboom de ultieme ontmoetingsplaats voor alle mensen om een foto van een bijzonder persoon in hun leven tussen de dennentakken te hangen en zo in het licht te zetten.

Ná de Kerstviering worden de ballen teruggegeven, zodat ze tijdens de kerstdagen bij u thuis in de boom nog een plekje kunnen krijgen. Als u zelf niet in de gelegenheid bent een bal op te halen op een van de aangegeven locaties, neemt u dan contact op met Duivenvoorde Uitvaartzorg. Wij zorgen ervoor dat u een bal in uw bezit krijgt. Nadere informatie vindt u ook op onze site www.duivenvoorde-uitvaartzorg.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten