Afbeelding

Pilot thuisbezorgen paspoort stopt

Algemeen Regio nieuws

De gemeente zet de pilot met het thuisbezorgen van paspoorten niet door. In de periode van maart tot en met september zijn er in totaal 12 paspoorten bezorgd. Dat is veel te weinig en kost te veel. Daarom wordt de dienstverlening per maart 2020 stop gezet. Dat schrijft het college aan de gemeenteraad. 

De documenten werden bezorgd voor een gereduceerd, niet kostendekkend tarief van €4,95. Ook in Wassenaar is een dergelijke pilot uitgevoerd maar daar tegen een kostendekkend tarief van € 15,30. Maar drie mensen maakten van deze service gebruik. 

Tijdens de pilot zijn alle aanvragers op de mogelijkheid gewezen om het document tegen het vastgestelde tarief thuis te laten bezorgen. De verwachting is niet dat het aantal bezorgingen zal stijgen. Waarom de behoefte bij de inwoners zo laag is, is niet duidelijk, aldus de gemeente. 

Naast de bezorgkosten, die wel in rekening mogen worden gebracht in het kostendekkend tarief, betaalt de gemeente ook nog voor softwarematige procesondersteuning. 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 54 minuten geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 4 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 9 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 14 uur geleden 26
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9