<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Vlnr Tjeerd Scheffer van Leiden Marathon, Makis Asimakopoulos, van Athene marathon en bewaker van de vlam en Robert Laan. 
Vlnr Tjeerd Scheffer van Leiden Marathon, Makis Asimakopoulos, van Athene marathon en bewaker van de vlam en Robert Laan. 
Sport

Robert Laan gaat de Marathon Vlam in Athene halen

  Sport

'Dit is toch machtig mooi, dat kunnen maar weinigen je nazeggen!', glundert Robert Laan. De voorzitter van de Vlietloop is ook secretaris van de Leiden Marathon. En voor het 30-jarig bestaan van die laatste, gaat de marathonorganisatie als eerste in de wereld de marathonvlam ophalen in Athene en lopend terug brengen naar Leiden. Robert gaat natuurlijk mee.

'Tijdens de 29e editie wisten we als organisatie al dat we iets bijzonders moesten doen voor het jubileum. En toen één van de marathonlopers, Kostas uit Griekenland, met het idee kwam om de marathonvlam in Athene op te halen, waren we direct enthousiast.' De Marathon Vlam is een afgeleide van de Olympische Vlam. De vlam brandt altijd in het stadje Marathon in Griekenland waar in 490 voor Christus de Perzen werden verslagen en Pheidippides na het brengen van dit mooie nieuws naar zijn koning in Athene het leven liet. Deze Marathon Vlam wordt jaarlijks ceremonieel gebracht naar de Athene Marathon van waaruit andere marathons in de wereld de vlam mogen komen halen om op die manier aandacht te vestigen op de wereldvrede, fair play in de sport en het stimuleren van sporten door kinderen.

'In alle eerdere afleveringen ging de vlam per auto, vliegtuig of boot naar het land de marathon gehouden werd, Leiden marathon is de eerste organisatie die de vlam lopend in estafettevorm gaat verplaatsen van Griekenland naar Nederland. Een tocht van 3000 kilometer door 9 landen in 12 dagen. We starten op 25 april om op 8 mei bij het stadhuis van Leiden aan te komen waar burgemeester Lenferink de vlam overhandigd krijgt', vertelt Robert.

'Voor de loop zijn zo'n 36 team nodig van minimaal 4 en maximaal 6 lopers, twee fietsers en een chauffeur. Ieder team loopt 2 x 42 kilometer, dus 48 kilometer, per dag. De volgende dag is het aan een ander team. De kosten voor de reis naar Athene zijn voor de lopers, de organisatie van Leiden Marathon faciliteert de tocht onderweg naar Nederland. Zo zijn er vijf rustlocaties waar men kan overnachten.' Tegelijkertijd wordt er geld opgehaald voor het Willem Alexander Kinderziekenhuis in het LUMC. 'Elk team moet minimaal € 2.000,- ophalen. We halen zo zeker € 70.000,- op maar hopen stiekem natuurlijk op meer.' Inmiddels hebben diverse teams zich al aangemeld. 'Iedereen uit de regio mag zich inschrijven. Niet alleen sportteams maar ook bedrijven zijn van harte welkom met een team!' Info en aanmelden op www.marathon.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten