<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Regio nieuws

Cees Smit benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds (KNGF) in Putten is de blinde schrijver Cees Smit Koninklijk Onderscheiden door burgemeester Bouvy-Koene. Smit is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor het KNGF.

Cees Smit heeft zich als blinde vrijwilliger op vele fronten ingezet voor de verbetering van de positie van blinden en slechtzienden. Hij was onder andere bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Blinden en Slechtzienden (NVBS); sinds 2013 is de naam gewijzigd in Oogvereniging; de International Blind Sports Association (IBSA); e Nederlandse Bond voor aangepaste sporten (NEBAS); de Vereniging Onbeperkt Lezen.

In deze bestuursactiviteiten heeft Cees zich speciaal gericht op de sportbeoefening voor deze groepen. Voor de Vereniging Onbeperkt Lezen zet hij zich geheel belangeloos in om meer bekendheid te geven aan de vereniging en de activiteiten op het gebied van leesbevordering voor mensen met een leesbeperking.

Vanaf 1989 treedt de heer Smit voor het Koninklijk Nederlands Geleide Fonds (KNGF) op als een gewaardeerde Ambassadeur Geleidehonden. Hij verzorgt veel lezingen voor bedrijven, scholen en verenigingen over het werk van de blindengeleidehonden en zorgt dat de maatschappij meer begrip krijgt voor deze viervoeters.

Voorschoten kent Cees Smit vooral als schrijver en ghostwriter van een viertal boeken. De opbrengst van drie van deze publicaties is ten goede gekomen aan doelen die van maatschappelijk belang zijn zoals het Hospice. 

Cees Smit is een rolmodel binnen de wereld van de blinden en slechtzienden, maar natuurlijk ook daarbuiten. Hij laat de mensen letterlijk "zien" hoe ieder van ons door allerlei praktische activiteiten een bijdrage kan leveren aan een betere samenleving.
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten