<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: VSK
Foto: VSK
Politiek

Plannen Intratuinlocatie stapje dichterbij

  Politiek

'Als alles goed gaat, kunnen we in 2021 gaan bouwen op Intratuinlocatie', antwoordde wethouder Cramwinckel donderdagavond op vragen tijdens de vergadering van de raadscommissie Wonen, Ruimte en Groen. De gemeente gaat een overeenkomst met de projectontwikkelaar sluiten. 

Er komen 129 woningen, waarvan 25% sociale huur (33 appartementen aan de Vliet), 72 rijtjewoningen, 22 twee onder een kap en 2 vrijstaande woningen. Omwonenden zijn betrokken geweest bij de ontwikkeling en worden ook in de toekomst betrokken. Zo is er op 26 november een nieuwe informatiebijeenkomst. 

Inspreekster mevrouw Van der Vlugt is blij met het ontwerp en de daarin geschetste weg. 'Die komt op ruime afstand van onze woningen.' Wel vroeg ze dringend of er geboord in plaats van geheid kan worden en een nul-meting 'om achteraf discussies te voorkomen.' De nul-meting werd door wethouder Cramwinckel toegezegd. Over het boren gaat hij in overleg met de bouwer. 

De ontsluitingsweg loopt dwars door de nieuwe wijk en wordt voor een groot deel gerealiseerd door de aannemer. Er is bewust gekozen voor een kruising in plaats van een rotonde. 'Dat is niet mogelijk omdat de weg omhoog gaat naar de brug', legde wethouder Cramwinckel uit. Dat betekent dat de weg deels over het grondgebied van Leiden gaat. Met die gemeente is al overleg. 

Voor de verkeersinstallatie is een bedrag van € 635.000,- nodig. Dat geld wordt gefinancierd uit de 9 ton die de gemeente overhield nadat de tweede ontsluitingsweg van Krimwijk II niet door ging. De maximum snelheid van de weg wordt 50 km/u. 

De gemeenteraad neemt later een besluit nemen over de overeenkomst die onomkeerbaar is. 

Intratuin
En dan zijn er nog veel onzekerheden. Want naast de stikstofproblematiek, is er ook nog het bestemmingsplan, de voortgang van het proces en is er nog weinig bekend over de verhuizing van Intratuin. 'Wij blijven hier voorlopig nog', antwoordt een woordvoerder van Intratuin Voorschoten desgevraagd. Het bedrijf heeft een locatie in Valkenburg op het oog maar daar wilde de woordvoerder verder niet op in gaan. 'Wij zijn aan het rondkijken maar er is op dit moment nog niets bekend.'


 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten