<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Proosten op de 'oude' Koningin, traditioneel het begin van het 'oranjejaar' voor het bestuur van de Oranjevereniging Voorschoten. Vlnr: René van Delft, Bob Sentrop, Esmee van Herk, Jos van Wersch, daar tegenover Hetty de Weerd, Elsbeth Bokma en Hans van Beveren.
Proosten op de 'oude' Koningin, traditioneel het begin van het 'oranjejaar' voor het bestuur van de Oranjevereniging Voorschoten. Vlnr: René van Delft, Bob Sentrop, Esmee van Herk, Jos van Wersch, daar tegenover Hetty de Weerd, Elsbeth Bokma en Hans van Beveren.
Regio nieuws

Bijzonder programma Koningsdag en 75 jaar herdenking

'Het wordt een bijzonder Oranjejaar', aldus het bestuur van de Oranjevereniging. Naast Koningsdag op 27 april wordt begin mei 75 jaar bevrijding ook in Voorschoten groots gevierd en het programma is vrijwel rond. 

Een eeuw Voorschoten
Eén van de hoogtepunten is 'Theater in Feite' op de seniorenmiddag op 23 april. De voorstelling wordt gehouden in het Bondsgebouw en is gratis toegankelijk. 'Een eeuw van het leven', legt Elsbeth Bokma uit. 'Met beelden over Voorschoten, van 1900 tot 1999 en met prominente aanwezigen als 'Koningin Wilhelmina'. Een dure productie ja maar dankzij sponsoring van 't Nut Voorschoten en Peter Paulides, is het ons gelukt. We verwachten dat er veel belangstelling voor is, dus inschrijven is noodzakelijk. Dat kan via okw@ziggo.nl of bel met 06-33812032. 

Pubquiz
Na het ongelofelijke succes van de eerste editie in 2019, heeft de Oranjevereniging besloten dit jaar twee pubquizen te organiseren, op 22 en 29 april in Het Wapen. Elk team heeft maximaal 5 deelnemers. Aanmelden kan ook nu weer via okw@ziggo.nl. Wees er snel bij want vol=vol!

Koningsdag
Voetbal
Natuurlijk veel traditie op Koningsdag: de rommelmarkt, de kinderoptocht met versierde fietsen, schminken, poppenkast en nog veel meer maar nieuw dit jaar is het voetbaltoernooi voor de jeugd van 10 tot 17 jaar. Dat wordt in samenwerking met Voorschoten'97 georganiseerd in de sporthal aan het Burgemeester Van der Haarplein. 

Kamelenrace
Nieuw op de kermis is de kamelenrace. Wie regelmatig de kermis bezoekt tijdens Leidens Ontzet weet hoe het werkt. Iedere deelnemer heeft z'n eigen plastic kameel. Deelnemers proberen balletjes in de gaten voor zich te rollen. Hoe beter je dat doet, hoe sneller je kameel vooruit gaat. Het spel eindigt als één van de kamelen de finish haalt. Je speelt dus tegen elkaar en niet tegen de exploitant. 

Touwtrekken
Teams opgelet! Je kan je weer inschrijven voor het traditionele touwtrekken op de Voorstraat. Stuur een mail naar okw@ziggo.nl. 
's Avonds is er natuurlijk live muziek op de Voorstraat. Van 17.00 tot 20.00 uur treedt de band 'Bittersweet' op. 

4 mei
Dodenherdenking om 20.00 uur bij het Herdenkingsmonument. 

5 mei
Naast allerlei andere activiteiten door het hele dorp is er van 12.00 tot 14.00 uur een vrijwilligersmaaltijd in de Voorstraat. Iedereen kan zich daarvoor aanmelden via okw@ziggo.nl. De Oranjevereniging organiseert het evenement samen met de Rotary en PJPJ, Podium Jong Professionals Jazz. De laatste heeft een optreden van Royal Sister op het programma staan. Muziek uit de jaren veertig en vijftig. 

Spellenochtend met stormbaan
Op de ijsbaan is er, in samenwerking met Forescate Hockey, Forescate Tennis, Voorschoten'97, IJsclub Voorschoten, Lions en Bouwdorp Voorschoten, van 10.00 tot 12.00 uur een sport- en spelfestijn met de leukste stormbaan aller tijden! Daarnaast natuurlijk specifieke sportonderdelen: schieten op een doel, knotshockey en tennissen op een minibaantje. Natuurlijk is er ook een koek en zopie kraampje voor ouders die gezellig kunnen genieten van kinderen die zich vermaken. Kinderen van 6 tot en met 14 jaar kunnen zich aanmelden via okw@ziggo.nl. 

Bevrijdingsvuur
En dit jaar komt het bevrijdingsvuur naar Voorschoten. De lopers van Voorschoten'97 Atletiek halen het vuur op 4 mei op in Wageningen en brengen het in estafette naar de Voorstraat waar burgemeester Bouvy-Koene het vuur in ontvangst neemt. 

's Avonds treedt de band 'Komen Lopen' op. 

'Het is indrukwekkend om te zien hoeveel verenigingen en organisaties aan 75 jaar bevrijding meewerken', zegt voorzitter Bob Sentrop. 'De burgemeester brengt iedereen bij elkaar en dat werkt geweldig. Naast de activiteiten van de Oranjevereniging staat er nog veel meer op stapel, het dorp viert echt een prachtig feest.'

Het programmaboekje valt half april weer bij iedereen in de bus. 'En we kunnen altijd nog nieuwe leden gebruiken. Dat kost maar een tientje per jaar. Aanmelden kan via www.oranjeverenigingvoorschoten.nl
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten