<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:
Regio nieuws

Dagboek van een leerkracht (deel 9 en de eerste digitale spreekbeurt!)

Juf Conny van der Krogt van groep 8 van de Fortgensschool houdt een dagboek bij over lesgeven in een veranderende wereld. Vandaag donderdag 26 maart, de eerste digitale spreekbeurt! 

Vanmorgen zijn we met 12 leerlingen in school gestart. Een paar bij de kleuters en de rest boven. Ouders van deze kinderen werken in de gezondheidszorg of een ander vitaal beroep. Heerlijk rustig hebben zij aan hun taken kunnen werken. Af en toe ging er een op de gang zitten omdat het klassengesprek plaatsvond. Elke groep spreekt ongeveer een half uur met elkaar. Op verzoek van de ouders hebben we de tijden verdeeld zodat de kinderen thuis rustig met hun klasgenoten kunnen spreken.

Om 10 uur was groep 8 aan de beurt. Vandaag was echt de hele klas online. Heel leuk! Na een kort algemeen praatje hebben we de rolverdeling voor de musical bekend gemaakt. Bijna iedereen is gelukkig met zijn of haar rol. De mensen die dit niet zijn kunnen met ons contact opnemen. Natuurlijk is ook gelijk de oefenapp in gebruik genomen. Nu kunnen de liedjes en teksten geoefend worden.

We hebben vandaag voor het eerst een leerling gehad die een spreekbeurt hield voor de camera. Dapper en heel leuk! Een spreekbeurt over tapdansen waarbij de camera ook regelmatig op de voeten gericht was zodat we allemaal konden zien hoe bijvoorbeeld Vader Jacob gedanst kon worden. In onze klas zijn altijd twee kinderen jurylid. Zij mogen aan de hand van een aantal criteria feedback geven. Samen met de feedback van de leerkracht wordt het cijfer bepaald. Dit meiske kreeg een 8,3. Mooie score en een groot applaus. 

Deze morgen kwam onze bovenschools directeur kijken hoe wij met elkaar aan het werk zijn. Zij heeft bij twee groepen de gesprekken online meegekeken. Met elkaar spraken we vandaag ook weer over de snelheid waarmee van klassikaal onderwijs naar volledig digitaal zijn gegaan. Natuurlijk zijn er opstartproblemen waarvan wij zelf vinden dat het veel te lang duurt voor alles goed werkt, maar we doen onze uiterste best en vinden dagelijks nieuwe dingen uit. 

Wat is het leuk als je ziet dat de juffen van groep 3 vandaag met de kinderen uit hun groep zitten te praten en dat je hoort hoe hard ze aan het werk zijn.Daarentegen horen we ook van ouders dat kinderen van hogere groepen heel handig zijn geworden in een ruilhandel met antwoorden en dus sneller de lesstof kunnen maken. Tja, wij zien alleen het antwoord, zeg maar het eindresultaat, en kunnen niet altijd zien hoe zij tot dit antwoord gekomen zijn. Hierin moeten kinderen (en helaas dus soms ook ouders) hun verantwoordelijkheid pakken.

In de middag hebben veel van onze collega’s gekeken naar een webinair over Teams, op dit moment hét middel om met kinderen te communiceren op onze school. Tjonge wat zijn er veel mogelijkheden. We kunnen nog een hoop leren in de komende weken, ook als alle kinderen weer op school terug zijn blijkt dit een handig middel om mee te werken.

Tot slot, wat leuk om vanmorgen naar school te fietsen en bij verschillende huizen beertjes voor het raam te zien staan! Ik hoop dat de kinderen het ook leuk vinden om op berenjacht te gaan.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten