Klein Chemisch Afval. Foto: wiki
Klein Chemisch Afval. Foto: wiki

Klein Chemisch Afval vanaf 11 april op zaterdag dicht

Algemeen Regio nieuws

Vanaf zaterdag 11 april is het Klein Chemisch Afval op het MOC terrein aan de Koninklijke Marinelaan 21 op de zaterdagen gesloten. Dat meldt de gemeente Voorschoten op haar website. 

Reden is dat het aantal bezoekers enorm is afgenomen en om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. Het Klein Chemisch Afval blijft wel op de woensdagen geopend tussen 12.00 en 16.00 uur op dezelfde locatie. 

Klein chemisch afval (kca) is een verzamelnaam voor allerlei soorten gevaarlijk afval, van spaarlampen en batterijen tot gootsteenontstopper en verf. Een groot deel van de (schadelijke) stoffen in kca kan worden hergebruikt. Daarvoor is het belangrijk dat je het kca gescheiden inlevert: het kan dan op de juiste manier worden verwerkt. Stoffen die niet geschikt zijn voor recycling worden onder speciale omstandigheden verbrand of gestort, zodat ze geen schade toebrengen aan het milieu.

Als kca bij het restafval belandt, kan het verschillende problemen geven: sommige stoffen kunnen gevaarlijk zijn voor de vuilnisophalers, andere stoffen vervuilen de lucht, bodem of het grondwater als ze met het restafval worden verbrand of gestort.

Bron: milieucentraal.nl, hier is ook meer over wat wel en wat niet kca is, te vinden.

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 7 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 7 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 7 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 7 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 13 uur geleden