Afbeelding

Toch een beetje Koningsdag maar dan anders

Algemeen Regio nieuws

Een gulle lach in Adegeest! Op het balkon van een van de huizen verschenen ineens de Koning en de Koningin! Waren ze het echt?  De kinderen stonden stomverbaasd. Koningsdag in Voorschoten wordt toch een beetje gevierd. 

'Ach, een grapje', zegt buurvrouw Liesbeth. 'Dat moet toch kunnen!' Zij en haar man leefden zich helemaal in tijdens de balkonscène vanmorgen. 'We dragen maskers dus het mag', lacht ze. In de wijk zijn vandaag voor de kinderen spelletjes georganiseerd zodat ze toch een beetje het Koningsdag gevoel hebben.

In de rij voor de tompoezen
In het dorp staan tientallen mensen in de rij voor de oranje tompoezen van Bakker Verhoog. Wel met 1,5 meter er tussen en dus staan tot ver in de Voorstraat mensen. Bij de winkel van de bakker aan de Van Beethovenlaan komt een medewerkster naar buiten. Wie de toempoezen niet heeft besteld, heeft pech. Ze zijn op maar de bakkers zijn druk bezig voor een volgende lading, dus het kan nog.

En Voorschoten vlagt massaal! Het rood-wit-blauw steekt prachtig af tegen de blauwe lucht. Hier en daar staan wat kraampjes met speelgoed, met een bakje voor het geld er bij en de hoop dat iedereen eerlijk betaalt. 

Toch een beetje Koningsdag, maar dan anders! 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 7 minuten geleden
In mei en juni komt de bodyscan weer naar Drogisterij De Pauw van eigenaresse Veronica de Smit. Inschrijven kan vanaf nu. Foto: VSK
Ook dit jaar de bodyscan bij Drogisterij De Pauw 3 uur geleden
Afbeelding
Kasteel Duivenvoorde is weer open met een nieuwe expositie 3 uur geleden
De Cirkelbus verzorgde weer een kleurrijke tocht voor abonnees.
Naar de bollen: de Cirkelbus reed vier keer 4 uur geleden
Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 19 uur geleden