<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Sandy Monker is van woensdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur aanwezig in haar winkel op de Treubstraat 14 in Voorschoten, op de andere dagen werkt zij op afspraak. Foto: Michel Wettstein Fotografie
Sandy Monker is van woensdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur aanwezig in haar winkel op de Treubstraat 14 in Voorschoten, op de andere dagen werkt zij op afspraak. Foto: Michel Wettstein Fotografie (Foto: WWW.MICHELWETTSTEIN-FOTOGRAFIE.NL)

Goede verlichting vraagt om goed advies

'Een keuze maken voor de juiste lamp is moeilijk, wil je teleurstellingen voorkomen dan is het verstandig je te laten adviseren door een ervaren lichtdeskundige. Sandy Monker van Lichtdesign weet alles over verlichting en neemt alle tijd om haar klanten te adviseren, want zegt zij 'ik wil dat mijn klanten blij en tevreden zijn met hun aankoop'.

Sandy is opgegroeid met verlichting, 'mijn opa had een fabriek in verlichtingsarmaturen en mijn vader winkels met alles op het gebied van verlichting. Daar heb ik het vak geleerd. Als veertienjarige hielp ik in de winkel en was in de weer met snoeren en stekkers. In 2015, al weer 5 jaar geleden kwam ik in contact met Evert de Boer, franchise ondernemer van de HEMA en vertelde hem dat ik niets liever wilde dan een eigen verlichtingswinkel starten maar mij dat het kapitaal daarvoor ontbrak. Hij gaf mij een kans om passage in de Schoolstraat te starten door in de eerste jaren de huur aan te passen aan mijn omzet.

Zo begon ik in het begin heel voorzichtig. Had ik een lamp verkocht of een lichtplan gemaakt dan investeerde ik de opbrengst weer in nieuwe verlichting. Mijn bedrijfskapitaal bestond in die eerste maanden uit 6000 euro. Een van mijn eerste klanten was een mevrouw die mij vertelde ergens hele dure lampen gezien te hebben die ze graag wilde hebben. Ik nam de gok en bestelde ze. Gelukkig bleek het een goede keuze, ik verkocht de lampen en kon weer verder investeren.'
De winkel van Sandy Monker raakte langzamerhand vol met de originele en prachtige verlichting waar Lichtdesign inmiddels tot ver in de regio om bekend staat. De prachtige design lampen van Studio Italia Design, de tijdloze en technisch hoogstaande lampen van het Zwitserse merk Baltensweiler en ook de sfeervolle verlichting van Atelier Robotiq, gemaakt van lichtgewicht vezelstructuren, vormen zomaar een greep uit de collectie. 'Uiteraard heb ik een eigen smaak, maar bij mijn advies betrek ik natuurlijk wel de smaak en de inrichting van mijn klanten', zegt Sandy. 'Maar, als iemand sfeerverlichting boven een eettafel wil, ga ik niet altijd zonder meer mee in die wens. Dan vraag ik eerst of er ook aan die tafel wordt gewerkt, want dan heb je aan alleen sfeer verlichting niets. Overigens kan ik alle merken en soorten van verlichting bestellen voor mijn klanten, ook als ik ze zelf niet in de winkel heb'.

Lichtdesign groeide in de Passage uit zijn jasje en twee jaar geleden verhuisde het bedrijf naar het sfeervolle pand aan Treubstraat. 'Ik heb geluk gehad zegt Sandy, 'toen ik begon was de nieuwe wijk Allemansgeest in opbouw, daar heb ik heel veel grote lichtprojecten gedaan. Het is fantastisch om voor grote villa's uitgebreide lichtplannen te maken, voor woonkamers, keukens, badkamers, buitenterrassen en tuinen. Toch ga ik met even veel plezier met bewoners in een kleine woning of flat in overleg welke verlichting op welke plek het meest geschikt is'.
Het uitwerken van een lichtplan vergt veel tijd en inzicht. Sandy: 'Aan de hand van de bouwtekening maak ik een ontwerp en hou daarbij rekening met de toekomstige inrichting. Komen meubels in in een grote woonkamer in het midden van de kamer, dan is het handig om een stopcontact uit de vloer te laten komen. Dan kan er een leeslamp naast je stoel of bank komen zonder dat er snoeren door de kamer lopen'.

Lichtdesign aan de Treubstraat 13 is geopend van woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op de overige dagen werkt Sandy op afspraak, ze is bereikbaar via telefoonnummer 06 23 976 112.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten