Afbeelding
Foto: Gemeente Voorschoten

Inwoners en ondernemers denken mee over Omgevingswet

Algemeen Politiek

Persbericht gemeente Voorschoten 

De gemeente Voorschoten onderzoekt op dit moment hoe het beste ondersteuning kan worden gegeven aan de participatie bij het aanvragen van een omgevingsvergunning. Door het invullen van een korte vragenlijst kunnen inwoners en ondernemers hierover hun mening geven. Zo helpen zij bij het ontwikkelen van de spelregels en middelen en wordt het voor hen uiteindelijk gemakkelijker om aan de slag te gaan met participatie als zij een (omgevings)vergunning aanvragen.

Op 1 januari 2022 wordt landelijk een nieuwe wet ingevoerd, de Omgevingswet. Met de komst van de Omgevingswet worden veel wetten en regels voor onze leefomgeving eenvoudiger en samengevoegd. Daardoor wordt het ook makkelijker om plannen en initiatieven van inwoners en ondernemers te realiseren en kan het aanvragen van een vergunning sneller gaan.
De Omgevingswet vraagt inwoners of ondernemers met een idee of plan (de initiatiefnemers) om voor het aanvragen van een vergunning ook aan ‘participatie’ te doen. Dit betekent dat de initiatiefnemer voor het aanvragen van een vergunning zijn of haar directe omgeving moet informeren en betrekken. Bij de aanvraag moet worden aangegeven of de directe omgeving bij de plannen betrokken is, hoe dat is gedaan en wat er met de inbreng is gedaan.

Vragenlijst
De gemeente wil de initiatiefnemer bij het informeren en betrekken van de directe omgeving (participatie) en bij het aanvragen van een vergunning zo goed mogelijk ondersteunen. Met het invullen van een korte vragenlijst kunnen inwoners en ondernemers aangeven hoe zij denken dat de gemeente dat het beste kan doen. Het invullen van de vragenlijst kan via deze link of via www.voorschoten.nl/deomgevingswet.

Meer informatie
Meer informatie over de Omgevingswet en het invullen van de vragenlijst is te vinden op www.voorschoten.nl/deomgevingswet.Kijk voor meer informatie over de Omgevingswet en participatie dit filmpje https://www.youtube.com/watch?v=Tpuicglz1vI&feature=youtu.be

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 1 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 6 uur geleden 17
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 23 uur geleden 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24