<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Raheleh Tajic volgde een 6-jarige opleiding tot klassieke homeopaat en een opleiding voor intuïtieve ontwikkeling</p>

Raheleh Tajic volgde een 6-jarige opleiding tot klassieke homeopaat en een opleiding voor intuïtieve ontwikkeling

(Foto:)

Geloof in je zelf en geloof in je kracht

Vorig jaar eind 2020 las ik ergens: - wat als dit jaar een voorbode is voor het jaar 2021? - en moest om die gedachte lachen. Nu kan ik zeggen dat het voor mij inderdaad een voorbode was. Eind maart nam ik afscheid van mijn schoonvader, drie weken later verloor ik mijn moeder en eind juli heeft mijn vader ons verlaten. Dat gebeurde allemaal binnen vier maanden.

Toen ik jong was, was mijn grootste angst mijn ouders te verliezen. Ik wist niet hoe ik zonder mijn ouders door zou moeten. Ik dacht altijd dat nog heel ver weg zou zijn. Helaas het ging niet zoals ik verwachtte. Mijn moeder werd 66 jaar oud en mijn vader 73, ik had geen tijd om me erop voor te bereiden. Ik was zo verdrietig dat ik niet meer kon huilen. Het ergste was de afstand tussen ons. Mijn ouders woonden in Iran en ik kon geen afscheid nemen en niet aanwezig zijn bij hun begrafenis.

Dagen verstreken en elke dag werd ik boos en verdrietig wakker en bleef herhalen dat ik binnen drie maanden mijn ouders had verloren en geen afscheid had kunnen nemen. Het draaide niet alleen in mijn hoofd, ik vertelde het ook aan andere mensen. Ik bleef steken in mijn verdriet, had weinig energie en voelde me niet alleen emotioneel, maar ook fysiek niet goed.

Op een dag werd ik mij bewust van mijn gedrag en zag ik in dat ik op verkeerde weg was. In plaats van steeds maar weer het verhaal te herhalen heb ik geprobeerd mijn situatie te aanvaarden, want de eerste stap om met je emoties om te kunnen gaan is acceptatie. Door het te accepteren werd de oorlog die in mij woedde minder. Ik werd mij bewust dat de overtuiging dat ik zonder mijn ouders niet zou kunnen leven nog steeds diep in mij zat. Ik probeerde deze overtuiging veranderen door elke dag te herhalen dat ik krachtig ben en ik het kan.

Ik dwing mijzelf om elke dag te gaan wandelen. Door te bewegen begon mijn energie weer te stromen. Ik doe het nog steeds, elke dag. Ik wil niet zeggen dat mijn leven nu perfect is en ik geen slechte dagen meer heb, ik heb nog steeds minder goede dagen. Ik voel nog steeds het gemis van mijn ouders maar ik ben mij bewust van de betekenis die ik aan mijn gevoelens geef. Ga ik me een slachtoffer voelen en mijn energie verlagen of ga ik aan goede herinneringen denken en wat ik wel van deze ervaring heb geleerd?

Ik geloof in energie en dat we allemaal energie zijn. Ik geloof erin, dat datgene wat je aandacht geeft, groeit. Ik sta er niet meer bij stil dat ik in drie maanden mijn ouders heb verloren. Ik verplaats mijn aandacht naar de goede herinneringen die ik met mijn ouders heb. Ik weet dat we hier op aarde komen om onze lessen te leren en als het onze tijd is, gaan we van de ene dimensie naar de andere dimensie.

Het afgelopen jaar is voor veel mensen heel zwaar geweest, maar ondanks alle moeilijkheden worden we elke dag wakker en hebben weer 24 uur om door te gaan. Hoe ga je om met de tijd die aan jou is gegeven? Geef jezelf tijd en ruimte en kijk naar de emoties die je op dit moment voelt. Ben je boos, verdrietig, geïrriteerd of woedend? Voel het en laat het dan los. Elke emotie heeft een boodschap voor je. Kijk naar je gevoel en word bewust welk verhaal je aan jezelf aan het vertellen bent. Verander je je verhaal dan veranderen je emoties.

We hebben allemaal 24 uur per dag en het is aan ons hoe we van deze kostbare tijd gebruik maken. We hebben allemaal veel meegemaakt en misschien net als ik dierbaren verloren maar wat gaan we met wat we nog hebben doen? Niets in het leven is vanzelfsprekend. Ik vraag me elke dag af: als vandaag de laatste dag van mijn leven is hoe ga ik leven? Alleen door deze vraag breng ik mijn aandacht naar het hier en nu en word ik bewust van mijn gedachten. Zeg elke dag hallo tegen je dierbaren alsof het een nieuw begin is. En geloof in jezelf én in de kracht die in jou zit.


Raheleh Tajic
Homeopathie praktijk voor holistische behandelingen & klassieke homeopathie
Gezondheidscentrum
Multatulilaan 2 b
2251 ZM Voorschoten
06 - 15 67 20 21


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten