Afbeelding

Geen pad maar herdenkingsplek voor Ton en andere markante inwoners

Algemeen

Het idee was dat Ton van der Pol een eigen pad zou krijgen maar dan gaat niet door. ‘Daar zijn procedures en regels voor’, zei de burgemeester donderdagavond tijdens de raadsvergadering. Ze zegde wel toe met een voorstel te komen om markante Voorschotenaren te herdenken. 

Na een verzoek vanuit de inwoners werd donderdagavond een motie door Martine Zoun van Voorschoten Lokaal ingediend. De motie werd door de hele raad ondersteund. Het voorstel was om het pad dat begint tussen de Zwaluwweg 4 en 6, naar het Burgemeester Van der Haarplein, het Ton van der Polpad te noemen. 

René Zoetemelk van het CDA: Voorschoten kent meer markante persoonlijkheden zoals Piet de IJscoman en Ton hoort in dit rijtje zeker thuis. Wellicht kunnen we ook denken aan een plekje in het Voorschotens centrum zoals bijvoorbeeld een bordje op een bankje met ‘Hoi’.’

Burgemeester Stemerdink is nog geen jaar in Voorschoten maar kende Ton al wel. ‘Hij stond vorig jaar tijdens het parkconcert naast me met een map vol artikelen over Sinterklaas. Hij wilde van mij de bevestiging dat de intocht zou doorgaan. Dat kon ik toen natuurlijk niet garanderen maar de intocht ging gelukkig wel door en sindsdien waren we de beste vrienden. Ik begrijp het verzoek maar de motie zoals deze hier nu ligt, kan niet uitgevoerd worden. Er zijn procedures en voorwaarden voor. Ik ga wel op zoek naar een mogelijkheid om een blijvend plekje voor Ton en andere markante Voorschoten te realiseren.’ Na de zomer komt de burgemeester met een idee voor een herdenkingsplek. 

Eind maart publiceerde deze krant een artikel over Ton op de website

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 1 uur geleden
Afbeelding
Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band! 1 uur geleden
Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 2 uur geleden 1
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 18 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 23 uur geleden