Afbeelding
Foto: Filmtheater Voorschoten

Avond en middagvoorstellingen Filmtheater

Algemeen

Do 26 en za 28 mei 20.00, zo 29 mei 15.30: Ninjababy
Komisch drama, 106 min. Kijkwijzer: 12

De 23-jarige Rakel geniet van haar onbezorgde leven en woont samen met een vriendin. Ze tekent strips, houdt van feestjes, drank en drugs en heeft regelmatig een onenightstand. Na aandringen van haar huisgenoot doet Rakel een zwangerschapstest en blijkt ze al 6 maanden zwanger te zijn van een scharrel, terwijl ze net begint te daten met de judoleraar. Moeder worden stond niet op Rakels bucketlist en ze moet gaan kiezen tussen haar oude vertrouwde leventje en de door haar omgedoopte Ninjababy, die haar steeds meer begint te kwellen wanneer hij in haar verbeelding tot leven komt. 

Filmcursus “Film in de tijd van Chaplin (1927-1957)”:
Aan de hand van alle gerestaureerde speelfilms van Charles Chaplin geven bekende filmjournalisten gastcolleges over de belangrijke rol die Chaplin in de filmgeschiedenis speelde als acteur en regisseur van drama’s en comedy’s als The Gold Rush, City Lights, The Great Dictator en Limelight. Daarmee zette hij film als serieuze kunstvorm en entertainment op de kaart.

Vr 27 mei 20.00: Monsieur Verdoux
Komedie, misdaad, crime (VS 1947), 124 min. Kijkwijzer: 9

Een sluwe maar cynische man onderhoudt zijn familie door rijke vrouwen te trouwen en daarna te vermoorden voor hun fortuin. Het werk heeft echter zijn beroepsrisico’s. Het was Orson Welles’ idee om een waargebeurd verhaal over de Franse moordenaar Henri-Désiré Landru met Chaplin in de hoofdrol te verfilmen. Maar Chaplin maakte de film liever zelf. Monsieur Verdoux werd zijn meest controversiële film. Een briljante, diepzwarte komedie over geld, huwelijk en moord.

Op vr 4 juni 20.00: Limelight
Do 2 en za 4 juni 20.00, zo 5 juni 15.30: Downton Abbey: A New Era

Tweede speelfilm met de bekende cast uit de geliefde tv-serie. 126 min. Kijkwijzer: 9

Lady Grantham krijgt van een vroegere bekende een huis aan de Franse Rivièra, hetgeen nogal wat vragen oproept over de relatie tussen die twee. De familie bezoekt na aarzelingen hun tweede Franse huis en ze ontdekken daar meer. Intussen wordt Downton Abbey als locatie voor filmopnames gebruikt. Allerlei nieuwe figuren komen het statige huis binnen en dat zorgt voor de nodige drama’s en nieuwe ontwikkelingen in het leven van de familie.

FAMILIEVOORSTELLINGEN

Kijk voor de aanvangstijden op www.filmtheatervoorschoten.nl
Do 26, za 28 en zo 29 mei, wo 1 en za 4 juni: De Bad Guys (2D/3D)

Animatie, familiefilm (VS 2021) 100 min. Kijkwijzer: 6
Een bende van vijf criminele dieren, de Foute Jongens, wordt na jarenlang overvallen te hebben gepleegd toch een keer gepakt. Ze sluiten een deal (al zijn ze niet van plan om zich eraan te houden) om te voorkomen dat ze de gevangenis in moeten: de Foute Jongens worden goed. Daarbij worden ze begeleid door hun mentor Professor Marmalade, een arrogante, maar schattige, cavia.

Do 26 mei en wo 1 juni: De Avonturen van Pil
Familiefilm, animatie, avontuur (Fr 2021) 89 min. Kijkwijzer: 6

In de straten van de middeleeuwse stad Nevelburg woont Pil, een weesmeisje met haar drie tamme wezels. Om te overleven stelen ze voedsel uit het kasteel van de gemene bevelhebber Tristan, die zich de troon heeft toegeëigend. Als ze zich op een dag verkleedt als prinses om de kasteelwachten te misleiden begint een groot avontuur.

Za 27, zo 28 mei, za 4 juni: De Piraten van Hiernaast: De Ninja’s van de Overkant
Familiefilm, avontuur, 92 min. Kijkwijzer: 6

De sfeer in het rustige Zandwijk bekoelt als er ninja’s in de straat komen wonen bij de Piraten van Hiernaast. De piraten dagen de ninja’s uit om de ultieme strijd aan te gaan tijdens de jaarlijkse zeskamp in het dorp. Wie zal de wedstrijd winnen? Ninja’s zijn natuurlijk sneller en leniger, maar piraten zijn de beste valsspelers van de zeven zeeën…

Prinses Marijkelaan 4
2252 HH Voorschoten
Informatie en kaartjes: www.filmtheatervoorschoten.nl

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 8 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 13 uur geleden 26
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24