Afbeelding

Agenda Filmtheater

Algemeen

AVOND/MIDDAGVOORSTELLINGEN 

Do 2 en za 4 juni 20.00, zo 5 juni 15.30: Downton Abbey: A New Era Tweede speelfilm met de bekende cast uit de geliefde tv-serie. 126 min. Kijkwijzer: 9 Lady Grantham krijgt van een vroegere bekende een huis aan de Franse Rivièra, hetgeen nogal wat vragen oproept over de relatie tussen die twee. De familie bezoekt na aarzelingen hun tweede Franse huis en daar ontdekken ze meer. Intussen wordt Downton Abbey als locatie voor filmopnames gebruikt. Allerlei nieuwe figuren komen het statige huis binnen en dat zorgt voor de nodige drama’s en nieuwe ontwikkelingen in het leven van de familie. 

Filmcursus “Film in de tijd van Chaplin (1927-1957)”: Op vr 4 juni 20.00: Limelight Romantisch drama (VS 1952), 137 min. Kijkwijzer: 12. Met een inleiding door Dana Linssen (filmjournalist NRC) Calvero is een variétéartiest op zijn retour. Wanneer hij een jonge ballerina weet te weerhouden van zelfmoord lijkt voor beiden weer hoop te gloren. Chaplins melancholisch-humoristisch getoonzette terugblik op het leven van een clown is licht autobiografisch getint. 

Zo 5 juni 20.00: Sunflowers Arts in Cinema documentaire, 85 min. 
De Zonnebloemen van Vincent Van Gogh behoren tot de meest iconische schilderijen ter wereld. In een bijzondere tentoonstelling heeft het Van Gogh Museum een nieuwe en onthullende kijk gegeven op de 5 versies van Zonnebloemen in een vaas. Welke geheimen vonden onderzoekers toen zij de werken analyseerden? Deze documentaire onderzoekt ook waarom Van Gogh koos voor de exotische zonnebloemen. Wat probeerde hij met zijn werken te zeggen en hoe verschilt dat van versie tot versie? Alle vijf de schilderijen zijn waarschijnlijk in zo’n delicate staat dat ze nooit meer naast elkaar in één tentoonstelling te zien zullen zijn. Deze film laat ze op het scherm te zien, in een virtuele tentoonstelling.

Wo 8 juni 20.00 en zo 12 juni 15.30: Ali en Ava Drama, 95 min. Kijkwijzer: 12
Ali is een altijd goedgehumeurde en betrokken huisbaas. Wanneer hij een kind van één van zijn huurders van school haalt, biedt hij Ava, een in Ierland geboren lerares en alleenstaande moeder van vijf kinderen, een lift aan. Ze hebben meteen een klik door hun gedeelde liefde voor muziek, ook al verschilt de smaak van Ali met zijn voorkeur voor heftige Britse punk en hiphop met die van Ava. Er bloeit een relatie op die al snel wordt overschaduwd door de sporen van Ava’s eerdere relatie en het ineenstorten van het huwelijk van Ali.

Do 9 juni 20.00: Captives Komisch drama, 85 min. Kijkwijzer: 12
Boedapest 1951, de communistische geheime politie verschijnt aan de deur van een gewoon gezin, maar in plaats van ze te deporteren, trekken de agenten in en sluiten ze op in hun eigen huis…. en iedereen die op de deur klopt. Dagen gaan voorbij zonder enige uitleg en de situatie wordt steeds absurder naarmate geheimen, leugens en paranoia het groeiende aantal gevangenen in het appartement beginnen te ontrafelen. Een ongelooflijk maar waargebeurd verhaal van Academy Award winnende regisseur Kristóf Deák.

FAMILIEVOORSTELLINGEN
Kijk voor de aanvangstijden op www.filmtheatervoorschoten.nl Za 4, zo 5, ma 6, wo 8 juni: De Bad Guys (2D/3D) Animatie, familiefilm (VS 2021) 100 min. Kijkwijzer: 6 Een bende van vijf criminele dieren, de Foute Jongens, wordt na jarenlang overvallen te hebben gepleegd toch een keer gepakt. Ze sluiten een deal (al zijn ze niet van plan om zich eraan te houden) om te voorkomen dat ze de gevangenis in moeten: de Foute Jongens worden goed. Daarbij worden ze begeleid door hun mentor Professor Marmalade, een arrogante, maar schattige, cavia.

Ma 6 juni 13.30: De Avonturen van Pil Familiefilm, animatie, avontuur (Fr 2021) 89 min. Kijkwijzer: 6
In de straten van de middeleeuwse stad Nevelburg woont Pil, een weesmeisje met haar drie tamme wezels. Om te overleven stelen ze voedsel uit het kasteel van de gemene bevelhebber Tristan, die zich de troon heeft toegeëigend. Als ze zich op een dag verkleedt als prinses om de kasteelwachten te misleiden begint een groot avontuur.

Za 4 en wo 8 juni: De Piraten van Hiernaast:
De Ninja’s van de Overkant Familiefilm, avontuur, 92 min. Kijkwijzer: 6 De sfeer in het rustige Zandwijk bekoelt als er ninja’s in de straat komen wonen bij de Piraten van Hiernaast. De piraten dagen de ninja’s uit om de ultieme strijd aan te gaan tijdens de jaarlijkse zeskamp in het dorp. Wie zal de wedstrijd winnen? Ninja’s zijn natuurlijk sneller en leniger, maar piraten zijn de beste valsspelers van de zeven zeeën…

Nieuws overzicht

Afbeelding
Afsluiting Sijtwendetunnel van 28 april tot 18 mei 2 uur geleden 1
De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 20 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 20 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 20 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 20 uur geleden