Dudok Quartet. Foto: Marco Borggreve
Dudok Quartet. Foto: Marco Borggreve Marco Borggreve

14 juni 2022 Dorpskerk Voorschoten DUDOK QUARTET AMSTERDAM

Algemeen

In de serie concerten van de Stichting Kunstkring Duivenvoorde treedt op 14 juni het DudokQuartet Amsterdam op, een van de meest veelzijdige, aansprekende en toonaangevendestrijkkwartetten van dit moment.

Met openhartig en bezield spel laat het kwartet horen datmuziek ontroert, ontregelt en een onuitwisbare indruk maakt.NRC gaf de laatste cd met strijkkwartetten van Brahms vier ballen: ‘dit is muziek zonder dodeletters, altijd in beweging, elke keer weer nieuw’. Het Dudok Quartet Amsterdam speelt op 14juni twee volledige strijkkwartetten, van Brahms en Tsjaikovski, en kortere stukken vanKalman, da Palestrina en Glinka.

Ook dit concert wordt noodgedwongen nog in de Dorpskerk in Voorschoten gehouden en nietop Kasteel Duivenvoorde. De Dorpskerk heeft natuurlijk niet de uitstraling van een kasteel,maar wel een fantastische akoestiek waar niet alleen de bezoekers maar ook de musiciunaniem enthousiast over zijn. De leden van het Dudok Quartet Amsterdam bespelen allemaalinstrumenten die door de Stichting Nationaal Muziekinstrumenten Fonds ter beschikking zijngesteld. Ook daarom zal op 14 juni de muziek ongetwijfeld geweldig klinken.

Datum: 14 juni 2022. Aanvang 20.00 uur. Locatie: Dorpskerk, Kerkplein 2,Voorschoten. Kaarten à €29,50, inclusief pauzedrankje, kunnen worden besteld via dewebsite www.kunstkringduivenvoorde.nl.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Li-La-Lentefeest in de Natuurspeeltuin! 1 minuut geleden
Afbeelding
VVD, CDA en VL blokkeren inhaalslag minimabeleid 3 minuten geleden
Tekst en foto's: Mathieu Hilgersom
Podiumplek voor Eeke Landman bij Marathon Rotterdam 17 uur geleden
Afbeelding
Ook volleybalmini's Gemini-Kangeroes in de prijzen 17 uur geleden
De redactie van  Sleutelstad is leeg.
Einde aan Streekomroep Unity/Sleutelstad 19 uur geleden