Monique van de meer, Anneke Verhoog en Tanja Kraaijeveld snijden de taart aan die bakker Verhoog bakte voor de vrijwilligers en leerlingen van het Theehuis.
Monique van de meer, Anneke Verhoog en Tanja Kraaijeveld snijden de taart aan die bakker Verhoog bakte voor de vrijwilligers en leerlingen van het Theehuis. Foto: Theehuis Jansland

Jubileummaand Theehuis Jansland begon en eindigde met taart

Algemeen Regio nieuws

(Persbericht) Afgelopen weekend werd bij Theehuis Jansland de jubileumviering van het 10 jarig jubileum afgesloten. De festiviteiten namen een hele maand mei in beslag. Een groot aantal optredens zorgde voor cultureel vermaak op het terras in park Rosenburgh. 

De feestmaand begon met het bakken van een hele grote appeltaart en het uitdelen van gebak in Voorschoten. Een groot aantal ouderen, vrijwilligers in sport en cultuur, medewerkers van de gemeentewerf, ondernemers, mensen met dementie en vluchtelingen liet zich de appeltaart goed smaken. 

De maand eindigde heel toepasselijk ook weer met taart. Deze keer gebakken door bakker Christiaan Verhoog. Hij trakteerde circa zestig (oud)vrijwilligers en leerlingen die zaterdagavond een reünie bezochten. Deze avond werd opgeluisterd met een optreden van The Tickets. Het duo had eerder op de dag ook al opgetreden voor de gasten op het terras. De mannen brachten enthousiast hun repertoire met popklassiekers uit de sixties. 

Vrijwilligers in het zonnetje
Tijdens een bijeenkomst voor relaties en de reünie werden de oprichter van het theehuis en zes vrijwilligers van het eerste uur, die nog steeds actief zijn in het theehuis, werden in het zonnetje gezet. Respectievelijk Petra Jansma, Alexandra de Savornin Lohman, Tineke de Haas, Monique van der Meer, Anneke Verhoog, Frans Bakker en Kees van Paridon kregen een bloemetje.

Bijzondere geste Bob van Eerd
De activiteiten in de jubileummaand werden financieel mogelijk gemaakt door subsidies van Stichting Katapult, Nut Voorschoten, het H.L. Druckerfonds, Fonds 1818 en de gemeente Voorschoten. Een bijzonder geste werd gedaan door klinisch psycholoog / psychotherapeut Bob van Eerd van KDC Voorschoten. Hij was intensief betrokken bij de start van het theehuis en ook in latere jaren nog regelmatig actief in de scholing van vrijwilligers. Bij zijn afscheidssymposium op 19 mei had hij zijn gasten gevraagd om in plaats van bloemen en geschenken te geven een donatie te doen aan Stichting Leergeld en Theehuis Jansland. De oproep leverde een prachtig bedrag van meer dan €2.500 op. Voor dat geld mogen gezinnen met een smalle beurs kosteloos genieten van een lekker lunch in het theehuis.


Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 3 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 7 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 8 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 8 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 10 uur geleden