Tom van Vliet en de dames van 't Bloemenhofje. Na de verbouwing is de bloemenwinkel onderdeel van de Jumbo. Foto: VSK
Tom van Vliet en de dames van 't Bloemenhofje. Na de verbouwing is de bloemenwinkel onderdeel van de Jumbo. Foto: VSK

Make-over voor de Jumbo in winkelcentrum Hofland

Algemeen Ondernemer in beeld

In 2016 vond na een ingrijpende verbouwing de heropening van de Jumbo het winkelcentrum Hofland in Voorschoten plaats. Nu alweer zes jaar later staat er weer een verbouwing op stapel.

Anderhalf jaar geleden nam Tom van Vliet het bedrijf over. ‘Na de overname konden we lekker aan de slag’, zegt hij. ‘De inrichting van de winkel werd op een aantal plekken aangepast en de kwaliteit moest echt beter worden. Kortom het moest ook hier een echte Jumbo winkel worden waar de klant zich tijdens het boodschappen doen op zijn gemak voelt en, waar naast de laagste prijsgarantie, de kwaliteit voorop staat’.

In augustus staat er nu weer een verbouwing op stapel om de Jumbo weer helemaal up-to-date te maken. Onlangs is Alfred van Vliet van ‘t Bloemenhofje met pensioen gegaan en heb ik zijn zaak overgenomen. Na de verbouwing wordt ‘t Bloemenhofje onderdeel van de Jumbo, een store in store concept zoals dat genoemd wordt. Gelukkig zijn de medewerksters van ‘t Bloemenhofje gebleven, zodat er wat betreft de bloemen en planten in- en verkoop geen kennis verloren is gegaan’.  

‘De winkeliers in het winkelcentrum zijn verenigd in de winkeliersvereniging Hofland, wij hebben een hele goede onderlinge verstandhouding en samenwerking’, zegt Van Vliet. ‘Van onze kant doen we er alles aan om het winkelcentrum en buurt aantrekkelijk te maken. Voor nu, maar ook voor de toekomst. Dat geldt ook voor de parkeerruimte bij het winkelcentrum. Al jaren ervaren wij dat het aantal parkeerplaatsen rond het winkelcentrum erg krap is. Dagelijks komen hier ook veel klanten uit Leiden Zuid-West en de Stevenshof. Deze mensen komen over het algemeen met de auto. Als in de nabije toekomst de nieuwe wijken bij de Intratuin en Segaar worden opgeleverd, dan zullen er nog meer mensen met de auto naar ons winkelcentrum komen. Als we willen voorkomen dat mensen hun auto in de woonwijk rond het winkelcentrum gaan parkeren, dan moet er echt iets gebeuren. De eerste gesprekken met de gemeente over een betere parkeergelegenheid en inrichting van de omgeving van het winkelcentrum dateren al van vele jaren terug, bij de overname van de Jumbo heb ik dit probleem mee-geërfd’, lacht Van Vliet. ‘Maar, vervolgt hij optimistisch, ‘de gemeente is nu met een plan bezig en is daarvoor o.a. in gesprek met buurtbewoners en de winkeliersvereniging. Het ziet er naar uit dat er nu echt werk van wordt gemaakt!’

Nieuws overzicht

Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 11 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 12 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 14 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 18 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 18 uur geleden