Joost van de Ven (l) en zijn echtgenote Debby (2e l) zetten het huiswerkbegeleidingsinstituut van Heleen Aptroot voort. (foto: Vsk)
Joost van de Ven (l) en zijn echtgenote Debby (2e l) zetten het huiswerkbegeleidingsinstituut van Heleen Aptroot voort. (foto: Vsk) Foto:

Aptroot Huiswerkbegeleiding maakt doorstart met nieuwe eigenaren!

Algemeen

Heleen Aptroot is al enige tijd op zoek geweest naar een overnamekandidaat voor haar huiswerkbegeleidingsinstituut, toen bleek dat haar dochter haar bedrijf om gezondheidsredenen niet zou kunnen overnemen. Heleen ging op zoek naar overname kandidaten, en hoewel er wel belangstelling was om het instituut over te nemen, wilde men niet de medewerkers overnemen. ‘Heel jammer’, zegt Heleen. Want juist die medewerkers maken het verschil, zij beschikken over jarenlange ervaring met het coachen van de scholieren. Elke scholier heeft hier een eigen coach die de scholier heel goed kent. Huiswerk begeleiden is namelijk niet alleen overhoren en kijken of iemand zijn of haar opdrachten heeft gemaakt, maar het is ook persoonlijke aandacht, structuur aanbrengen in de manier waarop er geleerd moet worden, leren leren noemen wij dat. En, natuurlijk kennen wij onze pappenheimers’ lacht Heleen, ‘na zoveel jaar weten wij precies of er niet met de hoeveelheid leerstof wordt gesmokkeld, maar ook of een scholier soms even wat extra aandacht nodig heeft, er iets dwars zit of een verhaal kwijt moet. Het ging mij dan ook vreselijk aan het hart om met mijn instituut te moeten stoppen, over twee weken, op 11 juli het begin van de schoolvakantie zou het einde van Aptroot Huiswerkbegeleiding een feit zijn’.

Tot voor enkele dagen toen Joost van de Ven hoorde dat Heleen Aptroot zou stoppen. ‘Als ouder van een middelbare scholier had ik hele goede ervaringen met Aptroot Huiswerkbegeleiding en realiseerde me onmiddellijk hoe jammer het voor heel veel scholieren zou zijn dat zij nu een andere plek zouden moeten zoeken of helemaal geen huiswerkbegeleiding meer zouden kunnen krijgen. Het is niet alleen heel jammer voor die scholieren maar zeker ook voor hun ouders, weet ik uit ervaring. Want een kind dat huiswerkbegeleiding krijgt, komt thuis als het huiswerk af is, geen gezeur en gedoe om je kind naar zijn kamer te sturen om het huiswerk te maken en te moeten overhoren’, zegt Joost.

‘Een dag later belde ik Heleen en dezelfde dag nog maakten wij een afspraak en bespraken wij de mogelijkheid om haar huiswerkinstituut over te nemen. Dat de overname van de medewerkers bij andere huiswerkbegeleidingsinstituten een reden was om af te haken, was bij mij nou juist een voorwaarde, daarnaast wilde ik natuurlijk de gevestigde naam Aptroot overnemen en een andere voorwaarde was dat Heleen zou instemmen met een adviesrol, zodat er geen kennis en ervaring verloren zou gaan. Voor Heleen was het een grote opluchting, voor de medewerkers was al ontslagvergunning aangevraagd, maar nu konden zij blijven, voor iedereen een prachtige oplossing’.

‘Ik ga zelf de dagelijkse leiding van het instituut doen’ zegt Joost, ‘ik kijk daar echt naar uit, ik vind het een uitdaging om jongeren te begeleiden, als coach van een hockeyteam, een voetbalteam en nu dus met huiswerkbegeleiding. Ik heb veel ervaring met grote en internationale ondernemingen en vind het heel leuk om nu lokaal te gaan ondernemen. Bovendien, ik doe het niet alleen. Mijn echtgenote Debby heeft veel ervaring met huiswerkbegeleiding en werkt nu als onderwijs assistente in het basis onderwijs, de Nutsschool in Voorschoten. Samen gaan wij onder de naam Aptroot Huiswerkbegeleiding, Bijles en Examentraining een mooie opdracht vervullen om scholieren te begeleiden net zoals Heleen Aptroot dat al jaren heeft gedaan’.

Ook Debby is heel enthousiast over deze nieuwe wending in haar carrière. Ik heb een heel andere achtergrond, ik studeerde bestuurskunde en communicatie wetenschappen, heb ervaring in marketing en sales, maar heb uiteindelijk in het onderwijs helemaal mijn draai gevonden. Ik help al heel lang kinderen met hun huiswerk, het is zo ontstaan via onze kinderen. Hun vrienden merkten dat ik goed kan uitleggen en binnen de kortste tijd kwamen zij met hun vragen naar mij toe. Twee jaar geleden ben ik bij de Nutsschool als onderwijs assistent gaan werken, een heel erg leuke baan. Ik ga ook niet weg bij de Nutsschool, ik werk er 24 uur en dat kan ik met Aptroot Huiswerkbegeleiding, Bijles en Examentraining goed combineren. We houden exact dezelfde tijden aan als vroeger, ook wij starten ‘s middags vanaf 13.30 uur en om 18.30 uur gaan de laatste scholieren naar huis. Alleen in de proefwerkperiodes zullen de tijden worden aangepast.

‘De ouders van de scholieren zijn inmiddels allemaal op de hoogte van de doorstart en ouders die al op zoek naar een nieuw adres zijn gegaan hebben al gebeld dat ze blij zijn dat hun kinderen hier kunnen blijven’, vertelt Heleen. Wie graag meer informatie wil hebben kan telefonisch contact opnemen met Aptroot Huiswerkbegeleiding, Bijles en Examentraining, telefoon 070 511 0022 of 0653504830

Nieuws overzicht

Afbeelding
Huiselijk geweld en kindermishandeling: ook in Voorschoten 3 uur geleden
Afbeelding
Forescate Dames 1 wint met 3-1 van Alliance D1 4 uur geleden
Afbeelding
Volleybaljongens Gemini Kangeroes zoeken nieuwe spelers 4 uur geleden
Afbeelding
Spetterend glow feest voor 08-09-010!! 4 uur geleden
Afbeelding
'Niet alleen lichamelijk maar ook mentaal sterker worden' 4 uur geleden