<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Persberichten Politiek

GroenLinks: provincie beloont Buurthuis van de Toekomst!

(Persbericht) Op het symposium Sport en Bewegen van de provincie Zuid-Holland is op 24 juni jl. de prijs voor het beste beweeginitiatief uitgereikt. Het initiatief van hockeyclub MHC Forescate ‘Buurthuis van de Toekomst’ heeft hier een zeer eervolle tweede plek gekregen en met de cheque van € 1500 krijgt dit Voorschotense initiatief een mooie stimulans. Felicitaties aan de vrijwilligers van MHC Forescate zijn daarom helemaal op z’n plaats.

Het Buurthuis van de Toekomst organiseert bewegingsactiviteiten voor inwoners van Voorschoten die niet altijd de mogelijkheden hebben om te sporten of voldoende te bewegen. Het Buurthuis heeft het doel om meer mensen, jong en oud, aan te zetten om gezond te bewegen. Onder andere Seniorenfit en het zomersportkamp zijn activiteiten die inwoners van Voorschoten verleiden om meer te bewegen.

De provincie Zuid-Holland organiseerde het symposium Sport en Bewegen om samen met gemeenten te bouwen aan nieuwe initiatieven op het gebied van sport, bewegen en een beweegvriendelijke omgeving. Het symposium gaf de aanwezigen vooral een blik op de noodzaak en de mogelijkheden van bewegen, vooral in de buitenruimte. Sinds corona hebben we als land en als dorp die buitenruimte weer beter leren kennen. Het buiten bewegen, wandelen, fietsen en hardlopen was zo’n beetje de enige mogelijkheid om nog iets aan sport te doen. Toch zijn ook deze buitenactiviteiten in Voorschoten niet overal vanzelfsprekend. Veel ruimte is dichtgebouwd of gaat dat worden. 

GroenLinks begrijpt dat er nieuwe woningen moeten komen, maar als dat ook gepaard gaat met openbare parkeerplaatsen zijn we minder enthousiast. Wat GroenLinks betreft komen nieuwe parkeerplaatsen niet in de openbare ruimte, die gebruiken we liever als leefruimte voor onze inwoners.

Paul Engels, Sabine Bomhof en Aad Bol zijn die vrijwilligers van MHC Forescate die het Buurthuis van de Toekomst onder andere dragen. Zij en vele andere vrijwilligers zorgen ervoor dat ook inwoners die anders niet zo makkelijk tot bewegen komen, dat bij op een sociale en laagdrempelige manier kunnen doen. De geldt uiteraard ook voor de andere genomineerden: GymExtra uit Vlaardingen won de eerste prijs, en Nostalgie langs de Vliet uit Leidschendam-Voorburg de derde prijs.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten