Dick Mulder overleed op 60-jarige leeftijd
Dick Mulder overleed op 60-jarige leeftijd Foto: Muldershipyard.nl

In Memoriam: Dick Mulder

Algemeen Regio nieuws

Mulder Shipyard is in diepe rouw vanwege het verlies van Dick Mulder, die omringd door zijn familie, op 24 juli 2022 op 60-jarige leeftijd overleed. Dat meldt het bedrijf op haar website. 

Commercieel directeur Nick Mulder, zoon van Dick Mulder: ‘Diep bedroefd meld ik het overlijden van Dick Mulder. Hij was de tweede generatie aan het roer van Mulder Shipyard en boven alles mijn geliefde en gerespecteerde vader. Het is een eer en een voorrecht om samen met hem te hebben mogen werken en te helpen met het opbouwen van het iconische merk dat Mulder nu is.

De nalatenschap van Dick gaat veel verder dan de jachten die we hebben afgeleverd. Zijn toewijding aan het doorlopend verbeteren van de Mulder kwaliteit, zal ons bedrijf ook in de toekomst kenmerken. Namens alle medewerkers van Mulder kan ik zeggen dat we enorm dankbaar zijn voor zijn leiderschap, advies en vriendschap. Vooral om deze eigenschappen zullen we Dick altijd blijven herinneren.’

Geboren op 26 februari 1962 diende Dick Mulder eerst in het leger voordat hij op 22-jarige leeftijd de werf van zijn vader overnam. Het bedrijf in Voorschoten had destijds maar één werknemer. Vanaf het prille begin bouwde Dick de zaak op met bijzondere voorliefde voor de kwaliteit. Hij had enorm veel aandacht voor elk detail van de jachten die de werf bouwde. Sinds Dick’s aantreden leverde Mulder Shipyard 134 iconische jachten af en won de werf drie Superyacht Awards.

Dick onderscheidde zich door zijn veerkracht, zijn doorzettingsvermogen en zijn moed. Deze eigenschappen kwamen vooral ook naar voren toen hij besloot om midden in de financiële crisis een splinternieuwe werf te laten bouwen. Met vooruitziende blik trad zijn zoon Nick 12 jaar geleden tot het bedrijf toe. In zijn bekwame handen is een stabiele toekomst van het bedrijf verzekerd.

‘Woorden schieten tekort om het verdriet van de hele Mulder gemeenschap over het overlijden van Dick uit te drukken. Wij zijn allemaal dankbaar om samen met hem te hebben mogen werken. Het Mulder team zal Dick Mulder eren door het werk waar hij zo veel liefde voor had, in zijn geest voort te zetten. Dick zal daarbij enorm worden gemist’, besluit Nick Mulder.