Afbeelding
Foto: VSK

Voorschoten doet mee aan proef online verlengen rijbewijs

Algemeen Gemeenteberichten

(Persbericht) Inwoners van Voorschoten kunnen nu hun rijbewijs veilig en snel online verlengen via de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Na twee werkdagen halen zij het nieuwe rijbewijs op bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente Voorschoten. Dit kan zonder afspraak op maandag, dinsdag en woensdag vanaf 09.00 tot 12.00 uur. 

Hoe het werkt
De online verlenging begint met het laten maken van een nieuwe pasfoto. Dat moet gebeuren bij een door de RDW-erkende fotograaf. Een overzicht van deze fotografen is te vinden op de website van de RDW.

De fotograaf stuurt de pasfoto samen met de handtekening van de aanvrager naar de RDW. Die vergelijkt de foto met speciale software. Als de foto is goedgekeurd, dan kan het rijbewijs daarna online aangevraagd worden met DigiD.

Proef
Voorschoten is voortdurend bezig om de dienstverlening nog makkelijker te maken. Daarom doen we mee aan deze landelijke proef. Deze proef duurt minimaal een jaar. Daarna wordt gekeken of deze verlengd wordt. Kijk voor meer informatie op www.rdw.nl/digitaalaanvragenrijbewijs.