Afbeelding
Foto: Burgerinitiatief Vlietland

Kom naar de uitreiking van de Vlietland-petitie

Algemeen Regio nieuws

(Persbericht) Vrijdag 16 september is het zover! De petitie tegen het ontwerpbestemmingsplan ‘Doorontwikkeling Vlietland Noord’ zal dan worden overhandigd aan de wethouder van Leidschendam-Voorburg Bianca Bremer in aanwezigheid van de gedeputeerde van Zuid Holland Anne Koning en de wethouder van Voorschoten René Zoetemelk. De petitie is in korte tijd meer dan 17.000 keer ondertekend en geeft uiting aan het massale protest tegen het verdwijnen van -openbare- natuur ten bate van de bouw van een villapark.

De zorgen om de toekomst van Vlietland leven breed. Ondertekenaars van de petitie zijn dan ook afkomstig uit de wijde omtrek. Van Den Haag tot Stompwijk en van de Bollenstreek tot Leiden. Iedereen is van harte uitgenodigd om bij de petitie-uitreiking aanwezig te zijn. Verschillende politieke partijen en burgerbelangengroepen zullen het woord voeren. 

We verzamelen op vrijdag om 11 uur bij het Frans Hals Plantsoen (Vlietlandpad) in Voorschoten. Om 11.30 uur lopen we over de ‘Blauwe brug’ naar het eerste grote veld op Vlietland waar bij de verhoging langs het Karperpad de overhandiging zal plaatsvinden.

De bouw van vakantiewoningen negeert het algemene publieke belang op de lange termijn ten gunste van het individuele commerciële belang op de korte termijn. Dit is de belangrijkste reden om de politiek te vragen het plan te heroverwegen. Aan het plan liggen aannames uit het verleden ten grondslag die nooit opnieuw zijn getoetst. Zo was het ooit de gedachte dat met de investering in een huisjespark de financiering kon worden geregeld voor het onderhoud van Vlietland als geheel, maar een businesscase hiervoor ontbreekt. Ooit werd Vlietland slechts beperkt gebruikt voor recreatie, een huisjesplan zou hier in moeten voorzien. Dat vandaag de dag Vlietland jaarrond massaal wordt gebruikt door omwonenden en dagrecreanten blijft volledig buiten beschouwing. 

De lijst van ondersteunende argumenten tegen het huidige bestemmingsplan is lang en veelzijdig. Wie hierover meer wil lezen kan sinds deze week terecht op www.burgerinitiatiefvlietland.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zeer muzikaal samenspel Pantelis Protopapas Quartet bij PJPJ Voorschoten 19 feb, 22:25
Jeroen van Dijken VVD Zuid Holland (l)  en Jaap Haubrich VVD Voorschoten.
VVD Voorschoten blij met toekomstig Lammenschansplein 19 feb, 22:22
Afbeelding
Ruim 100 zwemdiploma's uitgereikt in zwembad Het Wedde! 19 feb, 10:53 1
Afbeelding
PvdA en GroenLinks: Leegstand centrum bedreigt levendigheid dorp! 19 feb, 08:53 2
Afbeelding
Big Band komt naar Voorschoten! 17 feb, 14:45 1