Afbeelding
Foto: Twitter Arjen Lubach

Arjen Lubach toch…….. wij wonen hier wel voor onze lol!

Algemeen Regio nieuws

En jawel, daar was ze weer: Maria Poetin, ze woonde ooit in Voorschoten. Het blijft aan ons dorp plakken, we komen er maar niet van af. Nu haalde Arjen Lubach de voormalige woonplaats van de dochter van Poetin weer van stal. In een hilarisch filmpje (wel even kijken, het is de moeite waard) noemde hij Voorschoten als een plaats ‘waar je voor je lol niet wil wonen’. Kijk, dat ging ons nou net even iets te ver.

Want, waarde heer Lubach. Hoe vaak was u in ons dorp? Of heeft u hier misschien gewoond? Wellicht nam u contact op met uw collega Rutger Castricum. Is wel de concurrent maar vooruit. Hij is hier opgegroeid. Dat was helaas van beide kanten geen succes, volgens hemzelf. Dat kan natuurlijk, geen enkel probleem. Dan ga je toch, en dat deed hij! 

Even terug naar ons mooie dorp want wij wonen hier namelijk wel voor onze lol. Sommigen al vanaf geboorte, andere zijn ‘import’ en blijven hangen. Een groen dorp met een dorps karakter, daar laten wij ons graag op voorstaan. Met een monumentale Voorstraat, een heus kasteel, een klooster, prachtige huizen zowel eeuwen oud als fonkelnieuw, twee eigen stations (!), vlak bij kennisstad Leiden met veel cultuur of Den Haag dat net zoveel aantrekkingskracht heeft, op fietsafstand van het strand en loopafstand van een groot recreatiegebied. 

Natuurlijk, wij snappen het, het is satire, niet zo bedoeld. Maar weet je wat? Kom vrijdag 7 oktober mee met Pieter Jouke, de tekstschrijver voor jouw programma. Hij treedt hier op in het, weliswaar sterk verouderde, Cultureel Centrum. Mocht je meekomen, laat het even weten, dan ontvangen wij je op z’n ‘Voorschotens’ en mag je zelf oordelen. Wie weet, misschien vind je het dorp en ons wel leuk? Wij zeggen: kom maar op!

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 10 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 13 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 19 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 23 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9