Afbeelding

Op de foto met de echte RB18 van Max Verstappen

Algemeen

Zo vaak gebeurt het niet dat een formule 1 auto van dichtbij te bekijken is. Het publiek stroomde deze zaterdag dan ook toe naar de RB18 bij de Valk Versmarkt aan de Veurseweg. Twee dagen is de auto van Max Verstappen te zien waarmee hij zijn tweede kampioenschap in 2022 binnenhaalde. Maar is het wel de echte? 

“Jazeker’, zegt Mike Armitage, bedrijfsleider bij de Versmarkt. “Alleen de motor zit er niet meer in maar verder is het echt de auto van Max.” Het Weekend is georganiseerd vanuit de samenwerking die Van der Valk met Red Bull heeft. “Tijdens de onderhandelingen over die samenwerking kwamen ze met dit voorstel en dat sprak ons enorm aan.” 

Even het stoeltje van Max uitproberen of een aai over de achtervleugel zit er helaas niet in. De auto is omgeven met een lint en er is beveiliging. Foto’s maken mag wel en dat gebeurt dan ook volop. “Dat zijn nou eenmaal de afspraken met Red Bull en de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij”, vervolgt Mike. “Maar er zijn wel leuke winacties, zo verloten we vijf keer vier kaarten voor Snowworld in Zoetermeer voor diegenen die RB-aankopen hebben gedaan in de versmarkt. Laat je bonnetje achter en maak er kans op. Ook is er een prijs voor degene die de leukste foto op fb of instagram zet. Die kun je opsturen naar Van der Valk.” De fans kunnen buiten ook genieten van de producten in de Foodtruck. En de RB19, volgens Max de beste auto? “Nou, wie weet, volgend jaar.”

Dat het de RB18 en niet de 19 is weet 13-jarige Valin, superfan van Max wel. “Ik kijk alle races, zelfs ’s nachts en anders kijk ik terug.” Waar zit het verschil dan in? “De achter- en de voorvleugel van de 19 zijn veel ronder en ook de vloer is anders maar dat kan je nu niet zien.” Zelf racet Valin niet, het gips komt van een gebroken vinger. En wat denkt hij van de kansen van Max in 2024? “Hij wordt natuurlijk weer kampioen, Max is de beste!”

Even verderop probeert een ouderpaar hun twee kindjes stil te laten zitten voor de foto met de raceauto op de achtergrond. Jong geleerd, is oud gedaan? “Jazeker, de oudste weet al precies wie Max is en we zijn zelfs al naar Zandvoort geweest”, vertelt de vader. Hij is nog wat voorzichtig in zijn voorspellingen voor 2024. “Eerst maar eens de testdagen in Bahrein afwachten maar hij heeft zeker een goede kans.” Zijn vrouw vindt de sport ook leuk maar “Naar Zandvoort ga ik alleen om de sfeer, die is zo geweldig!” 

Drie mannen zijn helemaal vanuit Amsterdam naar de Voorschoten gekomen om een glimp op te vangen van de bolide. Ze zijn fan van de sport en van Max. “De RB 18 komt 2018”, weten ze zeker. Ook zij zijn eensgezind: Max wordt weer kampioen, hij gaat echt geen cadeautjes geven!”

Morgen, zondag 11 februari, is de auto ook nog te bekijken van 12.00 tot 17.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zeer muzikaal samenspel Pantelis Protopapas Quartet bij PJPJ Voorschoten 19 feb, 22:25
Jeroen van Dijken VVD Zuid Holland (l)  en Jaap Haubrich VVD Voorschoten.
VVD Voorschoten blij met toekomstig Lammenschansplein 19 feb, 22:22
Afbeelding
Ruim 100 zwemdiploma's uitgereikt in zwembad Het Wedde! 19 feb, 10:53 1
Afbeelding
PvdA en GroenLinks: Leegstand centrum bedreigt levendigheid dorp! 19 feb, 08:53 2
Afbeelding
Big Band komt naar Voorschoten! 17 feb, 14:45 1