Afbeelding
Foto: © Toine Delnoij

Wereldwinkel op weg naar 30-jarig bestaan, afscheid van voorzitter Anita van Hoeve

Algemeen Regio nieuws

De Wereldwinkel aan de Schoolstraat 45, naast de Dorpskerk, staat aan het begin van een bijzonder jaar. De winkel viert haar 30-jarig bestaan met een gezellige dag voor de vele vrijwilligers die er werkzaam zijn, maar ook met een feest voor het hele dorp, op 12 oktober in de Dorpskerk. 

Dertig jaar Fair Trade - een prestatie van formaat, die niet mogelijk was geweest zonder de inzet van al die vrijwilligers die er in de loop van al die jaren aan bijgedragen hebben.

Ook neemt oprichtster en bekende inwoonster van ons dorp, voorzitter Anita van Hoeve, dit jaar afscheid. Haar man Jan is al die jaren actief geweest als verlener van hand- en spandiensten voor de winkel. Het echtpaar verhuist naar verwacht komend voorjaar/begin zomer naar de procincie Zeeland.

Nieuwe voorzitter en klusser gezocht
Een en ander heeft diverse organisatorische veranderingen tot gevolg. Allereerst moet het zittende bestuur op zoek naar een nieuwe voorzitter. Een uitdagende vrijwilligersfunctie waarnaar belangstellenden via de website van de Wereldwinkel kunnen solliciteren. 

Ook zoekt de Wereldwinkel een ‘wereldklusser’, een klusman of klusvrouw die de werkzaamheden van Jan van Hoeve kan overnemen.

Goed geregeld
Groot voordeel bij de komende veranderingen is dat de interne zaken bij de winkel al goed georganiseerd zijn. Voor allerlei vaste bezigheden zijn er in totaal 9 werkgroepen actief die elkaar onderling op de hoogte houden van de stand van zaken. Denk aan dingen als de winkelinrichting en de etalage, de inkoop en het prijzen van artikelen, zaken op ICT-gebied, de boekhouding, het onderhoud van de website en de communicatie met het publiek en de pers.

Dan zijn er de circa 35 winkelmedewerkers, van wie er velen al heel lang aan de winkel zijn verbonden, die in ochtend- en middagdiensten de klanten helpen en adviseren.

In de periode dat er nog geen nieuwe voorzitter is, zullen de leden van het dagelijks bestuur en de andere vrijwilligers zich extra inspannen om de continuïteit van de lopende zaken te waarborgen. Ook de twee evenementen: het 30-jarig jubileum en het vertrek van Anita van Hoeve, worden gezamenlijk georganiseerd. 

‘Wereldklusser’ worden?
Loop even binnen in de winkel en laat je gegevens achter, dan nemen we contact met je op.

Belangstelling voor de voorzittersfunctie?
Kijk dan op onze website www.wereldwinkelvoorschoten.nl

Op de homepage is informatie over de procedure te vinden.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zeer muzikaal samenspel Pantelis Protopapas Quartet bij PJPJ Voorschoten 19 feb, 22:25
Jeroen van Dijken VVD Zuid Holland (l)  en Jaap Haubrich VVD Voorschoten.
VVD Voorschoten blij met toekomstig Lammenschansplein 19 feb, 22:22
Afbeelding
Ruim 100 zwemdiploma's uitgereikt in zwembad Het Wedde! 19 feb, 10:53 1
Afbeelding
PvdA en GroenLinks: Leegstand centrum bedreigt levendigheid dorp! 19 feb, 08:53 2
Afbeelding
Big Band komt naar Voorschoten! 17 feb, 14:45 1