Afbeelding
Foto: Wereldwinkel Voorschoten

Wereldwinkel houdt witte Olifant-actie voor waterput in Zimbabwe

Algemeen Regio nieuws

De Wereldwinkel houdt op zaterdag 9 september, tijdens de vrijwilligersmarkt van Het Weekend van Voorschoten, de actie ‘Witte Olifant’. De winkel verkoopt dan souvenirs uit verre landen die mensen aan ons ter beschikking stellen. 

De opbrengst gaat naar een goed doel waar een Voorschotenaar bij betrokken is. In dit geval is dat een zoon van een van onze vrijwilligers. Dit jaar is het goede doel het vrouwenproject van Kukura in Zimbabwe. De vrouwengroepen die daar bepaalde vruchten, zaden en noten verbouwen en inzamelen voor de export, hebben dringend behoefte aan een waterput.

Heeft u leuke, mooie of bijzondere souvenirs uit het buitenland die u voor dit mooie doel af wilt staan? Dan kunt u ze in augustus inleveren bij de Wereldwinkel aan de Schoolstraat (naast de dorpskerk). De winkel is open op dinsdagmiddag van 13.30-17.00 uur en op woensdag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur.

Meer weten over wat de Wereldwinkel doet en waar we voor staan? Neemt u dan eens een kijkje op onze website: wereldwinkelvoorschoten.nl. Daar vindt u ook informatie over ons assortiment.

Witte Olifant is een van oorsprong Engels gebruik. Op bazaars of markten staat een stalletje, de White Elephant Stall, waar bijzondere of zeldzame producten worden verkocht, voorwerpen waar iemand soms al jaren naar op zoek is. (Volwassen) witte olifanten zijn erg zeldzaam. De albino olifantjes die geboren worden zijn vaak niet levensvatbaar.


Nieuws overzicht

Afbeelding
Eeke Landman - Sinnema haalt eerste zege binnen voor Running Team 12 uur geleden
Marjon Brinkman en Jeroen Snijder geven valpreventietrainingen bij Plexxus Fysiotherapie. Foto: VSK
Valpreventie? Heb ik niet nodig want ik val nooit! 15 uur geleden 1
De leden van de Jongereraad met vlnr Stan Perel, Sander Douw, Miguel Boersma en Mylène  Trippenzee. Niet op de foto: Stefani Buenrostro. De jongerenraad gaat van zich laten horen! Foto: VSK
De jongerenraad van Voorschoten pakt door 17 uur geleden
5000 deelnemers fietsten en liepen vorig jaar 17.022.738 euro bij elkaar voor het KWF Kankerfonds. Foto: PR Erwin Kessing
Deelnemers Alpe d'Huzes stuur ons je actie qr- code! 25 feb, 23:21
Afbeelding
Hoe migratie echt werkt 25 feb, 12:00